r
Nosalty Logó

Képviselőfánk lépésről-lépésre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Képviselőfánk lépésről-lépésre
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 694 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2780 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 197 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 694 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2780 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt felolvasztjuk, és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót.
  2. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre. Addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.
  3. Mikor ez kész, levesszük a tűzről, és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak egy tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a négy tojással.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. Kb. 19 darab lesz. Egy órát hagyjuk pihentetni.
  5. A sütőt előmelegítjük, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni.
  6. Fontos!! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta.
  7. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot kb. 80 fokra. Így sütni (szárítani) tovább 20 percig.
  8. Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal még melegen le kell vágni a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta, és hamar törnek.
  9. Krém készítése:
  10. 1 csomag vaníliás pudingport 1 dl vízbe beáztatunk. 2 dl vizet felforralunk 5 evőkanál cukorral. Ebből szirupot főzünk. Közben felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
  11. A beáztatott pudingot belefőzzük a szirupba.
  12. Folyton keverve mikor már sűrű, hozzákeverjük a tojáshabot.
  13. Ezt 10-12 percig folyamatosan keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
  14. Csillagcsöves kinyomóval a fánkokba töltjük, és 2 dl tejszínből felvert habbal díszítjük még mindegyik tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 62336
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Ezt a süteményt első nekifutásra sikerült elkészíteni, amit alapos kutató munka előzött meg, mire megtaláltam a megfelelő receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek