Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen recept

1 adag
777
kcal
Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen
Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig azt hittem, a képviselőfánk egy bonyolult sütemény, igazából ezért meg sem néztem, hogy is kell egyáltalán elkészíteni. Nem nagyon ettem ismerősöknél, a családban inkább csak cukrászdában, rendezvényen. Egyszer véletlenül olvastam egy újságban a receptjét és gondoltam, ez egyszerűnek tűnik, próbáljuk hát meg. Azóta többször elkészítettem már, nagyon szeretjük, előbb is süthettem volna. :) Szerintem kezdők is nyugodtan nekiugorhatnak! 

A sót ne túlozzuk el, mert ez könnyen sós lehet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (16 db)

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalomválasztó: mesés este
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselő fánk pudinggal, pudingos képviselőfánk, égetett fánk vaníliakrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban felforraljuk a 2 dl vizet. Belerakjuk a margarint és a sót. Ha felolvadt a margarin, egyszerre beleöntjük a lisztet és fakanállal addig, keverjük míg összeáll.
  2. A tűzről levéve még melegen egyenként hozzáadjuk az 5 tojást, és mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük (ha már nem nyúlós-ragacsos jöhet a következő tojás...).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanálnyi halmokat rakunk, egymástól kb. 3 cm távolságra, mert jól megnőnek.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 15 percre. A sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ezután 170 fokon további 10 percig sütjük.
  5. A krémhez a pudingot a tejjel és 3 ek cukorral elkészítjük, amibe belekeverjük a 2 tojássárgáját is. Jó sűrű krémet főzünk, majd a tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a forró vaníliás krémbe keverjük (krém másképp: megfőzzük a vaníliás pudingot és csak felvert tejszínt keverünk bele, ha kihűlt).
  6. Ha kisültek a fánkok, kalapjukat levágjuk és megtöltjük krémmel. Ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk a krémre. Tetejüket porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 153
elküldve: 5
receptkönyben: 204
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kolettina

Mióta szakács: 2012.11.02.
1 recept

Hozzászólások (5)

trimba
trimbaszo, 2014-07-12 21:49

Nekem sajna összeestek, amikor kihűltek :-( Van ötletetek, hogy mi miatt? Üdv, Timi

suzyqatro
suzyqatrov, 2014-03-23 13:06

Sokfele fank receptet kiprobaltam mar ,de ez a legjobb!Nagyon jo lett es epp eleg a krem a fankokhoz!Nagyon koszi finom lett .Kati

szuszi
szusziszo, 2012-11-10 19:13

Nagyon guszták a fánkok...és igen ez a különleges süti tényleg nagyon könnyű :-) Bár láttam itt olyan receptet...hogy az volt kiírva "nehéz"....
Gratula a recepthez!!
üdv. Jolán

kolettina
kolettinav, 2012-11-11 22:38

Köszönöm szépen. Ahányszor csak ránézek a képre megennék párat :) ...
Niki

777