Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen recept

1 adag
777
kcal
Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen
Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig azt hittem, a képviselőfánk egy bonyolult sütemény, igazából ezért meg sem néztem, hogy is kell egyáltalán elkészíteni. Nem nagyon ettem ismerősöknél, a családban inkább csak cukrászdában, rendezvényen. Egyszer véletlenül olvastam egy újságban a receptjét és gondoltam, ez egyszerűnek tűnik, próbáljuk hát meg. Azóta többször elkészítettem már, nagyon szeretjük, előbb is süthettem volna. :) Szerintem kezdők is nyugodtan nekiugorhatnak! 

A sót ne túlozzuk el, mert ez könnyen sós lehet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (16 db)

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalomválasztó: téli kényeztetés
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselő fánk pudinggal, pudingos képviselőfánk, égetett fánk vaníliakrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban felforraljuk a 2 dl vizet. Belerakjuk a margarint és a sót. Ha felolvadt a margarin, egyszerre beleöntjük a lisztet és fakanállal addig, keverjük míg összeáll.
  2. A tűzről levéve még melegen egyenként hozzáadjuk az 5 tojást, és mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük (ha már nem nyúlós-ragacsos jöhet a következő tojás...).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanálnyi halmokat rakunk, egymástól kb. 3 cm távolságra, mert jól megnőnek.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 15 percre. A sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ezután 170 fokon további 10 percig sütjük.
  5. A krémhez a pudingot a tejjel és 3 ek cukorral elkészítjük, amibe belekeverjük a 2 tojássárgáját is. Jó sűrű krémet főzünk, majd a tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a forró vaníliás krémbe keverjük (krém másképp: megfőzzük a vaníliás pudingot és csak felvert tejszínt keverünk bele, ha kihűlt).
  6. Ha kisültek a fánkok, kalapjukat levágjuk és megtöltjük krémmel. Ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk a krémre. Tetejüket porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 820
elküldve: 5
receptkönyben: 209
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kolettina

Mióta szakács: 2012.11.02.
1 recept

Hozzászólások (5)

trimba
trimbaszo, 2014-07-12 20:49

Nekem sajna összeestek, amikor kihűltek :-( Van ötletetek, hogy mi miatt? Üdv, Timi

suzyqatro
suzyqatrov, 2014-03-23 12:06

Sokfele fank receptet kiprobaltam mar ,de ez a legjobb!Nagyon jo lett es epp eleg a krem a fankokhoz!Nagyon koszi finom lett .Kati

szuszi
szusziszo, 2012-11-10 18:13

Nagyon guszták a fánkok...és igen ez a különleges süti tényleg nagyon könnyű :-) Bár láttam itt olyan receptet...hogy az volt kiírva "nehéz"....
Gratula a recepthez!!
üdv. Jolán

kolettina
kolettinav, 2012-11-11 21:38

Köszönöm szépen. Ahányszor csak ránézek a képre megennék párat :) ...
Niki

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
777