r
Nosalty Logó

Képviselőfánk dombinori konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dombinori
Képviselőfánk dombinori konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1055 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4219 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 209 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1055 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 4219 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Azzal kezdjük, hogy bekapcsoljuk a sütőt, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítjük a tésztát.
  2. Odatesszük egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, jól elkeverjük, majd vissza a tűzre, és kb. 1 percig kevergetjük. Kicsit le fog tapadni, de majd feláztatható.
  3. Kicsit félretesszük, hogy hűljön, kevergetjük 1-2 percig mindössze.
  4. Belekeverjük az első tojást. Azután a másodikat, harmadikat, negyediket, mindet külön-külön jól elkeverjük addig, amíg sima nem lesz.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe csillagcsőrös habzsákkal kupacokat nyomunk.
  6. Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük. Ha szép aranyszínűek lettek, a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
  7. A sárga krém elkészítéséhez összekeverjük a pudingport, az aromát, zselatint, cukrot, lisztet, vaníliás cukorot 2 dl tejjel.
  8. Föltesszük melegedni a 4 dl tejet, majd kavargatás közben hozzáöntjük a pudingporos krémet, sűrűre főzzük. Ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
  9. A fehér krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a habfixálót.
  10. A kihűlt fánkokat ⅔-nál elvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
  11. Ha kész, a tetejüket visszatesszük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7962
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

A tetejére lehet önteni csokimázat vagy karamellt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk dombinori konyhájából
dombinori 10 recept

A párom nagy édességrajongó, főleg a krémes és a csokis sütiket szereti, én pedig próbálok mindig a kedvében járni. :-) A munkája miatt sokat utazik, de szerencsére hétvégékre hazajön, ilyenkor mindig a kedvenc sütijeivel várom őt. :-) Hasznos tanácsok: Nem szabad hirtelen kinyitni a sütő ajtaját, mert összesnek a fánkok. Én sütés után kitamásztom egy fakanállal, és így várok 15 percet, ezután kinyitom félig a sütőajtót, és így is várok még 15 percet a biztonság kedvéért. Csak ezután veszem ki a fánkokat a sütőből. Ha cukrozatlan tejszínt vettünk, akkor érdemes egy evőkanál cukrot a keveréskor hozzáadni. Nekem 11 db lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek