Képviselőfánk Besamel konyhájából recept

Képviselőfánk Besamel konyhájából
Képviselőfánk Besamel konyhájából
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje, mi is évek óta ezt a receptet készítjük.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Tejszínhabot nálunk mindenki magának tesz rá, mert van aki nem szereti, de talán 2 dl habtejszín habfixálóval, és 2-3 evőkanál cukorral felverve, pont elegendő rájuk. Tetejére készíthetünk mázat is, mégpedig úgy, hogy 2 ek kakaót, 2 ek cukorral, 1-1,5 ek tejjel összeolvasztunk, majd ebbe a tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk, és ebből csurgatunk a fánkokra.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Nagymamám képviselőfánkja, képviselőfánk, égetett fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat a vízzel felolvasztjuk, aztán beletesszük a lisztet, elkeverjük csomómentesre, kissé pirítjuk (innen az égetett elnevezés), majd levesszük a tűzről, és egyesével(!) belekeverjük a tojásokat (mindig csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor az előző már teljesen elkeveredett). Elég nehezen fog összeállni, de ne adjuk fel!
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmokba kanalazzuk (vagy habzsákkal nyomjuk) a tésztát, egymástól 2 ujjnyi távolságra, kb. 15-20 kis halmot kapunk így. Majd előmelegített sütőben a középső rácson megsütjük őket (nem légkeverésen), akkor jó, ha az alja már barnás színt kapott.
  3. Ha megsült, a tepsin hagyjuk kihűlni őket, de ha még melegen levágjuk a tetejüket, ropogós marad a tészta (mi nem szoktuk, de ki, hogy szereti).
  4. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejet feltesszük melegedni, és addig a többi hozzávalót egy hőálló tálba tesszük. Ha a tej forró, de még nem forr, 1-2 merőkanálnyival csomómentesre keverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot, majd a többi tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, alaposan elkeverjük benne, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  5. Ezután már csak a kihűlt fánkok megtöltése van hátra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 293
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500