r
Nosalty Logó

Kenyérlángos Icus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kenyérlángos Icus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1048 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4192 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 159 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2316 micro
  • β-crypt
    694 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1048 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8364.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    5763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    741 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9266 micro
  • β-crypt
    2775 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 4192 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba beleszórjuka lisztet, és közepébe mélyedést csinálunk, ebbe belemorzsoljukaz élesztőt, cukrot,majd langyos vízzel picit összekeverjük,és hagyjukmegkelni.
  2. Mikor megkelt, hozzáadjuka sót és a maradék vizet, jól kidolgozzukkézzel, és letakarva egy fél órát kelesztjük. Nem baj, ha többet is pihen.
  3. Amíg pihen, elkészítjüka rávalókat. Felkockázzuka sonkát, szalonnát, virslit, paprikát, a hagymát nagy karikákra vágjuk,és egyesével szétszedjük. Serpenyőbe teszünk mindent a hagyma és a paprika kivételével,és a szalonna zsírján megpirítjuk,majd kiszedjük. A visszamaradt zsírba beledobjuka hagymakarikákat, és megkaramellizáljuk, mikor majdnem kész, rádobjuka paprika kockákat isés a fokhagymát, és kicsit átforgatjuk.
  4. A megkelt tésztát két közepes méretű tepsi lisztezett hátuljára kinyújtjuk,rákenjüka tejfölt, rápakoljuka sonkát, hagymát és a többi rávalót, és meglocsoljuka tetejét tejföllel, és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12716
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálam ez a mennyiség az alap 4 fő részére.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek