Kenyeres pörkölt recept

1 adag
310
kcal
Kenyeres pörkölt
Kenyeres pörkölt
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig sikerült a pörköltet rövid lével elkészíteni, mindig féltem, hogy odaég. Ezt a receptet Belgiumban tanultam, pont azért, hogy nehogy odaégjen, bő lével főzték, és a végén a mustáros kenyér "pofával lefelé" ráborítva, felszívja a felesleges lét, és teljesen szétfőve egy finom sűrű szaftot képez. A mustártól kicsit pikáns lesz az íze, a  vadas szószra emlékeztet.
Különben teljesen olyan, mint "A pörkölt", tehát a nokedlitól kezdve bármilyen körettel tálalhatjuk, bármilyen savanyúsággal - ízlés szerint.
Azért kell 4 fél szelet kenyér, mert egy átlagos lábasba pont ennyi fedi be a pörköltet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek nokedlit, tarhonyát, rizst vagy krumplit adhatunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt bő lével, pörkölt mustáros kenyérrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pörköltet - szokás szerint - olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd összekeverjük a pirospaprikával, azonnal rátesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük ízlés szerint, és felengedjük bőven vízzel.
  2. Két szelet kenyér héját levágjuk, a szeleteket félbevágjuk, és vastagon megkenjük mustárral.
  3. Amikor a hús félig megpuhult - de kb. annyi víz maradt még rajra, hogy ellepje -, akkor a kenyereket a mustáros felükkel lefelé ráborítjuk a pörköltre, és lefedve tovább főzzük.
  4. Amikor elkészült, jól összekeverjük, és a választott körettel tálaljuk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 675
elküldve: 1
receptkönyben: 82
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bcy

Mióta szakács: 2011.03.19.
2 recept

Hozzászólások (6)

Koszider
Kosziderh, 2011-04-18 15:43

Mindenkinek, akit megrázott a hír, hogy a pörköltbe kenyeret (is) lehet tenni!
Tegnap láttam a Paprikatévén egy amerikai (vagy angol? nem tudom) szakács-gyereket, aki a sztori szerint vendégségbe várta a belga nagykövetet. Valami keleties beütésű szottyos marharagut csinált (guszta volt, sok csilivel), amit a végén megfejelt - és ez a lényeg - mustárral megkent kenyérszeletekkel, arccal lefelé, ahogy Bcy ajánlja! A nagykövet még a tányért is kinyalta, pedig ő biztosan világlátott ember.
Összegezve: ez egy parádés ötlet!
Üdvözlettel: Koszider (újból)

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-04-16 05:56

érdekes sűrítési módszer, csórom a receptet na és az ötletet is... köszönöm.

szokeer
szokeerszo, 2011-04-16 07:40

Tulajdonképpen ez inkább egy "rendbehozatali" módszer. Sűríteni étkezési keményítővel szoktam liszt helyett, mert egyrészt egészségesebb, másrészt nem csomósodhat össze, mint - ha ügyetlenkedem - a lisztes habarás.

Koszider
Kosziderp, 2011-04-15 13:59

Micsoda ötlet!
Nem vagyok egy "pörkölt-fan" (bár régen jártam menzára, egész felnőtt életemre rányomta bélyegét a menzai "híg pörkölt + ázott tészta" nyomasztó emléke), de ezt biztosan kipróbálom!
Üdvözöl: Koszider

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
310