Kenyeres pörkölt recept

1 adag
309
kcal
Kenyeres pörkölt
Kenyeres pörkölt
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig sikerült a pörköltet rövid lével elkészíteni, mindig féltem, hogy odaég. Ezt a receptet Belgiumban tanultam, pont azért, hogy nehogy odaégjen, bő lével főzték, és a végén a mustáros kenyér "pofával lefelé" ráborítva, felszívja a felesleges lét, és teljesen szétfőve egy finom sűrű szaftot képez. A mustártól kicsit pikáns lesz az íze, a  vadas szószra emlékeztet.
Különben teljesen olyan, mint "A pörkölt", tehát a nokedlitól kezdve bármilyen körettel tálalhatjuk, bármilyen savanyúsággal - ízlés szerint.
Azért kell 4 fél szelet kenyér, mert egy átlagos lábasba pont ennyi fedi be a pörköltet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek nokedlit, tarhonyát, rizst vagy krumplit adhatunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt bő lével, pörkölt mustáros kenyérrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pörköltet - szokás szerint - olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd összekeverjük a pirospaprikával, azonnal rátesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük ízlés szerint, és felengedjük bőven vízzel.
  2. Két szelet kenyér héját levágjuk, a szeleteket félbevágjuk, és vastagon megkenjük mustárral.
  3. Amikor a hús félig megpuhult - de kb. annyi víz maradt még rajra, hogy ellepje -, akkor a kenyereket a mustáros felükkel lefelé ráborítjuk a pörköltre, és lefedve tovább főzzük.
  4. Amikor elkészült, jól összekeverjük, és a választott körettel tálaljuk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 612
elküldve: 1
receptkönyben: 81
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bcy

Mióta szakács: 2011.03.19.
2 recept

Hozzászólások (6)

Koszider
Kosziderh, 2011-04-18 15:43

Mindenkinek, akit megrázott a hír, hogy a pörköltbe kenyeret (is) lehet tenni!
Tegnap láttam a Paprikatévén egy amerikai (vagy angol? nem tudom) szakács-gyereket, aki a sztori szerint vendégségbe várta a belga nagykövetet. Valami keleties beütésű szottyos marharagut csinált (guszta volt, sok csilivel), amit a végén megfejelt - és ez a lényeg - mustárral megkent kenyérszeletekkel, arccal lefelé, ahogy Bcy ajánlja! A nagykövet még a tányért is kinyalta, pedig ő biztosan világlátott ember.
Összegezve: ez egy parádés ötlet!
Üdvözlettel: Koszider (újból)

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-04-16 05:56

érdekes sűrítési módszer, csórom a receptet na és az ötletet is... köszönöm.

szokeer
szokeerszo, 2011-04-16 07:40

Tulajdonképpen ez inkább egy "rendbehozatali" módszer. Sűríteni étkezési keményítővel szoktam liszt helyett, mert egyrészt egészségesebb, másrészt nem csomósodhat össze, mint - ha ügyetlenkedem - a lisztes habarás.

Koszider
Kosziderp, 2011-04-15 13:59

Micsoda ötlet!
Nem vagyok egy "pörkölt-fan" (bár régen jártam menzára, egész felnőtt életemre rányomta bélyegét a menzai "híg pörkölt + ázott tészta" nyomasztó emléke), de ezt biztosan kipróbálom!
Üdvözöl: Koszider

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
310