Kenyeres pörkölt recept

Kenyeres pörkölt
Kenyeres pörkölt
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig sikerült a pörköltet rövid lével elkészíteni, mindig féltem, hogy odaég. Ezt a receptet Belgiumban tanultam, pont azért, hogy nehogy odaégjen, bő lével főzték, és a végén a mustáros kenyér "pofával lefelé" ráborítva, felszívja a felesleges lét, és teljesen szétfőve egy finom sűrű szaftot képez. A mustártól kicsit pikáns lesz az íze, a  vadas szószra emlékeztet.
Különben teljesen olyan, mint "A pörkölt", tehát a nokedlitól kezdve bármilyen körettel tálalhatjuk, bármilyen savanyúsággal - ízlés szerint.
Azért kell 4 fél szelet kenyér, mert egy átlagos lábasba pont ennyi fedi be a pörköltet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek nokedlit, tarhonyát, rizst vagy krumplit adhatunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt bő lével, pörkölt mustáros kenyérrel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pörköltet - szokás szerint - olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd összekeverjük a pirospaprikával, azonnal rátesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük ízlés szerint, és felengedjük bőven vízzel.
  2. Két szelet kenyér héját levágjuk, a szeleteket félbevágjuk, és vastagon megkenjük mustárral.
  3. Amikor a hús félig megpuhult - de kb. annyi víz maradt még rajra, hogy ellepje -, akkor a kenyereket a mustáros felükkel lefelé ráborítjuk a pörköltre, és lefedve tovább főzzük.
  4. Amikor elkészült, jól összekeverjük, és a választott körettel tálaljuk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 484
elküldve: 1
receptkönyben: 81
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bcy

Mióta szakács: 2011.03.19.
2 recept

Hozzászólások (6)

Koszider
Kosziderh, 2011-04-18 15:43

Mindenkinek, akit megrázott a hír, hogy a pörköltbe kenyeret (is) lehet tenni!
Tegnap láttam a Paprikatévén egy amerikai (vagy angol? nem tudom) szakács-gyereket, aki a sztori szerint vendégségbe várta a belga nagykövetet. Valami keleties beütésű szottyos marharagut csinált (guszta volt, sok csilivel), amit a végén megfejelt - és ez a lényeg - mustárral megkent kenyérszeletekkel, arccal lefelé, ahogy Bcy ajánlja! A nagykövet még a tányért is kinyalta, pedig ő biztosan világlátott ember.
Összegezve: ez egy parádés ötlet!
Üdvözlettel: Koszider (újból)

Iminkooo
Iminkoooszo, 2011-04-16 05:56

érdekes sűrítési módszer, csórom a receptet na és az ötletet is... köszönöm.

szokeer
szokeerszo, 2011-04-16 07:40

Tulajdonképpen ez inkább egy "rendbehozatali" módszer. Sűríteni étkezési keményítővel szoktam liszt helyett, mert egyrészt egészségesebb, másrészt nem csomósodhat össze, mint - ha ügyetlenkedem - a lisztes habarás.

Koszider
Kosziderp, 2011-04-15 13:59

Micsoda ötlet!
Nem vagyok egy "pörkölt-fan" (bár régen jártam menzára, egész felnőtt életemre rányomta bélyegét a menzai "híg pörkölt + ázott tészta" nyomasztó emléke), de ezt biztosan kipróbálom!
Üdvözöl: Koszider

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
312