r
Nosalty Logó

Kemencés malacsült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Kemencés malacsült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3382.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    3649 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 5164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a húst megtisztítjuk, a bőrét az alatta lévő zsírréteggel együtt, ujjnyi szélességben, hosszában és keresztben bevágjuk.
  2. A fűszereket, só nélkül, az áttört fokhagymával és az olajjal összekeverjük, majd a felével bedörzsöljük a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszába elkeverünk 1 ek. sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsöljük be. Ügyeljünk arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a krumplit, hagymát szeletekre vágjuk, és egy cserépedénybe vagy magas falú tepsibe rakjuk, és megsózzuk.
  4. Ráhelyezzük a malachúst, körberakjuk a cikkekre vágott almával, aláöntjük a bort, rátesszük a fedelét (a tepsit alufóliával fedjük), és kemencébe toljuk. 300 fokon 1,5 órát sütjük, majd a fedelét levéve még 1 órát pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a bőrét a kisült zsírral.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a kemencéből, és fél órát pihentetjük, majd felszeleteljük. A vele sült körettel és párolt káposztával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 33743
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 13.

Ajánló

Kemence híján sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, lefedve, 2.5 órán keresztül, majd fedő nélkül 1 órát kell sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kemencés malacsült
Ligeti Károly 129 recept

A malacsült a szilveszter elmaradhatatlan velejárója. A belül omlósra sült malachús, amit a ropogósra sült bőr takar, hát az isteni finom. Mindegy, melyik részéből készül, comb, lapocka, karaj vagy akár egy egész malac. Mindenki ízlése szerint választhat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek