r
Nosalty Logó

Kemencében sült házikenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kemencében sült házikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 937 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3751 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1604.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 937 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6416.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 3751 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kovász készítése:
  2. Az élesztőt kevés langyos vízben felolvasztjuk, a liszt egyharmadát beleöntjük és összekeverjük.
  3. Annyivizet öntünk hozzá, hogy galuska sűrűségű, simára kidolgozott legyen.
  4. Letakarjuk ruhával, még egy párnát is teszünk rá, és minimum 6 órát pihentetjük.
  5. Kenyértészta készítése:
  6. kevés langyos vízbe beletesszük a sót, a főtt krumplit és hozzáöntjük a kovászhoz. A kovászt széjjelszedjük, hogy ne legyen egyben és hozzáöntjük a maradék lisztet.
  7. Összegyúrjuk és annyi langyos vizet öntünk még hozzá, hogy a kelt tésztánál keményebb állagú legyen.
  8. Ha összeállítottuk a tésztát nekilátunk dagasztani. Mindaddig dagasztjuk, míg a tészta a kezünktől és a táltól kezd elválni. Liszttel gyengén megszórjuk és letakarjuk, legalább 2 óráig kell meleg helyen keleszteni.
  9. Amikor már félig megkelt a tészta, begyújtunk a kemencében. Ha elégett a tűz, akkor szakajtóba ruhát teszünk és megszórjuk liszttel, ebbe tesszük a kiszakajtott cipókat, letakarjuk ruhával és még fél óráig kelni hagyjuk.
  10. Addig előkészítjük a kemencét, a parazsat kihúzzuk, a kemence alját kipemeteljük.
  11. A szakajtóból a kenyereket sütőlapátra tesszük, a tetejüket bevágjuk, hogy sütés közben szépen kinyíljanak, és gyorsan megmosdatjuk langyos vízben, majd a kemencében egymás mellé sorban berakjuk.
  12. A kemenceajtót és a huzatot elzárjuk, 1 órát sütjük.
  13. Ha megsült, kiszedjük, az alját leseperjük és megmosdatjuk vízzel.
  14. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 59007
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 18.

Receptkategóriák

Jól ki kell dolgozni, dagasztani a tésztát, és csak akkor tegyük a sütőbe vagy a kemencébe, ha a szakajtóban megkelt. Vigyázzunk, hogy  túl se kelesszük, mert akkor nem lesz magas a kenyerünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek