Kemencében sült bárány recept

Kemencében sült bárány
Kemencében sült bárány
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt természetesen kisebb mennyiségben is el lehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje, az inkább abban süsse.
Ezt a receptet egy szakács kollégámtól kaptam, aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meg lehet próbálni kezdőknek is, mert nagyon egyszerű és finom.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rozmaringos báránysült

elkészítés

  1. 40 x100 cm-es tepsiben elrendezzük a húst.
  2. Egyenként besózzuk és borsozzuk a húsdarabokat.
  3. Kézzel körbekenjük mindegyiket mustárral.
  4. A sárgarépát és a fehérrépát 10 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát és az almát négy felé, majd egyenletesen elosztjuk a húson.
  5. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk.
  6. A rozmaringot szétrakjuk rajta.
  7. A lecsót elosztjuk a húson.
  8. Meglocsoljuk a vörösborral.
  9. Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
  10. Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe. A második óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.

  • költség: 18000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 378
elküldve: 4
receptkönyben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezei Betty

Mióta szakács: 2009.01.21.
12 recept

Hozzászólások (1)

arpadkati
arpadkatiszo, 2013-03-16 17:00

Mennyi szaftja lesz? Ossze tudom turmixolni a szaftot es knedlivel talalni, vagy mas koretet ajanlsz?

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!
3493