Kemencében sült bárány recept

1 adag
3494
kcal
Kemencében sült bárány
Kemencében sült bárány
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt természetesen kisebb mennyiségben is el lehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje, az inkább abban süsse.
Ezt a receptet egy szakács kollégámtól kaptam, aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meg lehet próbálni kezdőknek is, mert nagyon egyszerű és finom.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rozmaringos báránysült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 40 x100 cm-es tepsiben elrendezzük a húst.
  2. Egyenként besózzuk és borsozzuk a húsdarabokat.
  3. Kézzel körbekenjük mindegyiket mustárral.
  4. A sárgarépát és a fehérrépát 10 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát és az almát négy felé, majd egyenletesen elosztjuk a húson.
  5. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk.
  6. A rozmaringot szétrakjuk rajta.
  7. A lecsót elosztjuk a húson.
  8. Meglocsoljuk a vörösborral.
  9. Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
  10. Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe. A második óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.

  • költség: 18000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 277
elküldve: 5
receptkönyben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezei Betty

Mióta szakács: 2009.01.21.
12 recept

Hozzászólások (1)

arpadkati
arpadkatiszo, 2013-03-16 16:00

Mennyi szaftja lesz? Ossze tudom turmixolni a szaftot es knedlivel talalni, vagy mas koretet ajanlsz?

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Auringonkukka
A hét szakácsa: Auringonkukka
Eheti kiemelt szakácsunk: Auringonkukka, alias Ildi, aki Finnországban él, dolgozik és főz. Egyetemi évei alatt volt alkalma megismerni és megszeretni más nemzetek konyháit.
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
3494