Kemencében sült bárány recept

1 adag
3495
kcal
Kemencében sült bárány
Kemencében sült bárány
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt természetesen kisebb mennyiségben is el lehet készíteni gázsütőben. Persze akinek van igazi kemencéje, az inkább abban süsse.
Ezt a receptet egy szakács kollégámtól kaptam, aki az elkészítésben is segített. Nyugodtan meg lehet próbálni kezdőknek is, mert nagyon egyszerű és finom.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rozmaringos báránysült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 40 x100 cm-es tepsiben elrendezzük a húst.
  2. Egyenként besózzuk és borsozzuk a húsdarabokat.
  3. Kézzel körbekenjük mindegyiket mustárral.
  4. A sárgarépát és a fehérrépát 10 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát és az almát négy felé, majd egyenletesen elosztjuk a húson.
  5. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és rászórjuk.
  6. A rozmaringot szétrakjuk rajta.
  7. A lecsót elosztjuk a húson.
  8. Meglocsoljuk a vörösborral.
  9. Végül a felszeletelt szalonnával befedjük az egészet.
  10. Rátesszük a tepsi fedelét és 3 órára betesszük a kemencébe. A második óra után levesszük a fedelet és még 1 órát sütjük így.

  • költség: 18000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 421
elküldve: 5
receptkönyben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezei Betty

Mióta szakács: 2009.01.21.
12 recept

Hozzászólások (1)

arpadkati
arpadkatiszo, 2013-03-16 17:00

Mennyi szaftja lesz? Ossze tudom turmixolni a szaftot es knedlivel talalni, vagy mas koretet ajanlsz?

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
3494