Kelt hájas kifli recept

Kelt hájas kifli
Kelt hájas kifli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje, nálunk minden évben volt és van disznóvágás, nagyon szeretjük a hájas tésztákat, nagyon sokfélét sütök belőle. Nem tudom kereskedelmi forgalomban hol lehet hájat kapni, de aki hozzájut, próbálja ki, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hájas kifli, diós-mákos kelt kifli, hókifli

elkészítés

  1. A hájat a liszttel, az ecettel összemorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. Az egészet egy csipet sóval és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Jól gyúrható, lágy tészta legyen, ha kemény, tegyünk bele még egy kis tejet.
  2. A duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. 8 gombócot csinálunk belőle, és külön külön kinyújtjuk. Mindegyiket 8 felé vágjuk, a szélesebb felét töltjük, a két sarkát behajtjuk, és feltekerjük.
  4. Forró sütőbe tesszük (200 fok légkeverésnél). Elég hamar megsül, fehér marad, nem pirul.
  5. Mikor kisült, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  6. Tölthetjük: lekvárral, gesztenyével, mákkal, dióval. Dió és máktöltelékhez: a három tojásfehérjét felverjük, és a cukrozott diót, vagy mákot belekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 729
elküldve: 9
receptkönyben: 176
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Hozzászólások (9)

Ollocska
Ollocskap, 2013-01-18 15:07

Kedves Nagyi!

Mar tobbektol kerdeztem, es azt mondtak a vlasz nemleges, de azert Teged is megkerdezlek. Lehet a disznohajat kivaltani liba v. kacshajjal?

Koszonom!
Ollocska

Nyinyinagyi
Nyinyinagyip, 2013-01-18 19:03

Kedves Ollocska!
A válasz tőlem is nemleges, a két hájnak egész más az állaga, ha a kacsahájat kiolvasztod folyékony zsiradék lesz belőle ami nem keményedik meg. A disznóhájat kiolvasztva zsír lesz belőle ami kihűlve szilárd halmazállapotú marad.
Emiatt a különbség miatt nem jó a kacsaháj.
Ne félj a disznóhájtól, ez a süti nagyon finom!
üdv: Nagyi

Ollocska
Ollocskaszo, 2013-01-19 16:17

Kedves Nagyi!

Koszonom kedves valaszod.
A diszno hajat-hust ismerem milyen, de jelenleg vallasi megfontolasokbol mar evek ota nem eszem.
Sajnos tudom milyen finom. :D Neha elgondolkodom, hogy vajon mikor nem fog hianyozni? Mostanaban mar csak fustolt dolgok (pl. bacon, prosciutto) illetve a suteskor a haj vagy a zsir hianyoznak. A hus a szaga miatt mar inkabb taszit, mint vonz.

Meg egyszer koszonom. :)
Ollocska

mao77
mao77cs, 2012-05-24 21:00

Életem első hájas sütije, és nagyon jó lett! :-) Nem mondom hogy mindegyik kifli formájú lett, de az íze a lényeg! Köszönöm szépen a receptet!!!!

Nyinyinagyi
Nyinyinagyiszo, 2012-05-26 15:28

Örülök, hogy sikerült, a hájas tészta szeret önálló életet élni, de tényleg az íz a fontos!

sandorka1
sandorka1v, 2012-02-05 18:59

nogyon finom, de meg a 2* adag se volt eleg nepes csaladunknak :))))) ajanlott 3 - 4 * :))

valika74
valika74p, 2011-12-16 14:37

mi is nagyon szeretjük minden évben sütünk mi is Még mogyorókrémest is szoktam a gyerekeknek

GondaG
GondaGsze, 2011-11-16 21:41

De jóóóóóóóóóóóóóóó!Gyerekkorom nagy kedvence:)Mindenképp meg fogom sütni:)Köszönöm

Nyinyinagyi
Nyinyinagyip, 2011-11-18 18:50

Kedves GondaG! Nagyon örülök, hogy örömet okozhattam, jó sütést! Nyinyi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1744