Kelt hájas kifli recept

Kelt hájas kifli
Kelt hájas kifli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje, nálunk minden évben volt és van disznóvágás, nagyon szeretjük a hájas tésztákat, nagyon sokfélét sütök belőle. Nem tudom kereskedelmi forgalomban hol lehet hájat kapni, de aki hozzájut, próbálja ki, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hájas kifli, diós-mákos kelt kifli, hókifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat a liszttel, az ecettel összemorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. Az egészet egy csipet sóval és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Jól gyúrható, lágy tészta legyen, ha kemény, tegyünk bele még egy kis tejet.
  2. A duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. 8 gombócot csinálunk belőle, és külön külön kinyújtjuk. Mindegyiket 8 felé vágjuk, a szélesebb felét töltjük, a két sarkát behajtjuk, és feltekerjük.
  4. Forró sütőbe tesszük (200 fok légkeverésnél). Elég hamar megsül, fehér marad, nem pirul.
  5. Mikor kisült, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  6. Tölthetjük: lekvárral, gesztenyével, mákkal, dióval. Dió és máktöltelékhez: a három tojásfehérjét felverjük, és a cukrozott diót, vagy mákot belekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 966
elküldve: 9
receptkönyben: 177
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Hozzászólások (9)

Ollocska
Ollocskap, 2013-01-18 15:07

Kedves Nagyi!

Mar tobbektol kerdeztem, es azt mondtak a vlasz nemleges, de azert Teged is megkerdezlek. Lehet a disznohajat kivaltani liba v. kacshajjal?

Koszonom!
Ollocska

Nyinyinagyi
Nyinyinagyip, 2013-01-18 19:03

Kedves Ollocska!
A válasz tőlem is nemleges, a két hájnak egész más az állaga, ha a kacsahájat kiolvasztod folyékony zsiradék lesz belőle ami nem keményedik meg. A disznóhájat kiolvasztva zsír lesz belőle ami kihűlve szilárd halmazállapotú marad.
Emiatt a különbség miatt nem jó a kacsaháj.
Ne félj a disznóhájtól, ez a süti nagyon finom!
üdv: Nagyi

Ollocska
Ollocskaszo, 2013-01-19 16:17

Kedves Nagyi!

Koszonom kedves valaszod.
A diszno hajat-hust ismerem milyen, de jelenleg vallasi megfontolasokbol mar evek ota nem eszem.
Sajnos tudom milyen finom. :D Neha elgondolkodom, hogy vajon mikor nem fog hianyozni? Mostanaban mar csak fustolt dolgok (pl. bacon, prosciutto) illetve a suteskor a haj vagy a zsir hianyoznak. A hus a szaga miatt mar inkabb taszit, mint vonz.

Meg egyszer koszonom. :)
Ollocska

mao77
mao77cs, 2012-05-24 21:00

Életem első hájas sütije, és nagyon jó lett! :-) Nem mondom hogy mindegyik kifli formájú lett, de az íze a lényeg! Köszönöm szépen a receptet!!!!

Nyinyinagyi
Nyinyinagyiszo, 2012-05-26 15:28

Örülök, hogy sikerült, a hájas tészta szeret önálló életet élni, de tényleg az íz a fontos!

sandorka1
sandorka1v, 2012-02-05 18:59

nogyon finom, de meg a 2* adag se volt eleg nepes csaladunknak :))))) ajanlott 3 - 4 * :))

valika74
valika74p, 2011-12-16 14:37

mi is nagyon szeretjük minden évben sütünk mi is Még mogyorókrémest is szoktam a gyerekeknek

GondaG
GondaGsze, 2011-11-16 21:41

De jóóóóóóóóóóóóóóó!Gyerekkorom nagy kedvence:)Mindenképp meg fogom sütni:)Köszönöm

Nyinyinagyi
Nyinyinagyip, 2011-11-18 18:50

Kedves GondaG! Nagyon örülök, hogy örömet okozhattam, jó sütést! Nyinyi

Legfrissebb cikkek

Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű új hullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
Így működik a tökéletes sütés
Így működik a tökéletes sütés
Mitől barnul, sül a hús, a kenyér vagy akár a zöldség? Hogy lassítsuk vagy gyorsítsuk a folyamatot? Ha te is szeretnéd tudni, olvass tovább!
1744