r
Nosalty Logó

Kelkáposztás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposztás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    569 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra, minimális sós vízben főzzük kb. 15 percig.
  2. Közben a felkockázott paradicsomból, hagymából és átpréselt fokhagymából kb. 30 perc alatt sűrű, egynemű paradicsomszószt főzünk.
  3. Következő lépésként készítsük el a besamel mártást, ehhez az 1 ek vajat vagy olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve beletesszük a lisztet, óvatosan megpirítjuk, majd ha már hűlt, hozzáadjuk lassú adagokban a tejjel elkevert zöldséglevet, és addig főzzük, amíg minimálisan sűrűsödik.
  4. Ha már minden elkészült, kezdhetjük is a lasagne rétegelését egy kisebb, hőálló edénybe a következő módon: 1. réteg: 2 ek besamel szósz, 2. réteg: 1 lap tészta -ha szükséges formára törve, 3. réteg: a megfőtt kelkáposzta fele és 2 ek besamel szósz, 4. réteg: 1 lap tészta, 5. réteg: paradicsomszósz fele, 6. réteg: 1 lap tészta, 7. réteg: a megfőtt kelkáposzta fele és 2 ek besamel szósz, 8. réteg: 1 lap tészta, 9. réteg: a paradicsomszósz másik fele.
  5. Az egészet szórjuk le 2 ek reszelt, light mozarella sajttal.
  6. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3248
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi finom, kevés kalóriás fitt recept. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?