Kelkáposzta tekercsek sajtmártással recept

Kelkáposzta tekercsek sajtmártással
Kelkáposzta tekercsek sajtmártással
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom felhasználási módja a kelkáposztának. Akár ünnepi alkalomra is készíthetjük. Nálunk nagy kedvenc lett.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 db kelkáposzta levél
  • 2 db csirkemellfilé
  • 8-10 szelet bacon
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • só, fehérbors
  • frissentartó fólia 

A sajtmártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 1,5 ek liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 10 dkg sajt (könnyen olvadó) ízlés szerint
  • friss petrezselyem aprítva
  • só, fehérbors

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelkáposzta levélbe göngyölt csirkemell, levélbe tekert csirke, sajtszószos csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük. A levelek vastagabb erét kivágjuk, majd forrásban levő sós vízben 5 percig főzzük, egyesével kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. Így megőrzik szép élénk színüket. Miután lehűltek, egyenként akkora darab fóliára tesszük, amekkorára bőven ráfér, hogy amikor feltekerjük, jól be tudjuk csomagolni.
  2. A csirkemelleket középen elfelezzük, majd a tenyerünket ráfektetve, két vékony szeletre vágjuk. Ráhelyezzük egyenként a vékony szeleteket a kellevelekre, sózzuk, borsozzuk, és a reszelt fokhagymával is megkenjük, majd erre tesszük a bacon szeleteket, és meghintjük aprított petrezselyemmel. Feltekerjük a leveleket, és jó szorosan beletekerjük a fóliába, két végüket cérnával megkötjük, hogy az ízek ne tudjanak kiszökni főzés közben. Ugyanabban a vízben, amiben a kelleveleket előfőztük, fél óra alatt megfőzzük a csomagokat.
  3. Amíg főnek a tekercsek, addig elkészítjük a sajtmártást. A sajtmártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást (besamel) készítünk, majd forró tejjel felengedjük, belemorzsoljuk vagy belereszeljük a sajtot, attól függ, milyen típusú sajttal készítjük. Lassú tűzön addig forraljuk gyakori kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Majd a végén aprított petrezselymet teszünk bele.
  4. Miután a tekercsek megfőttek, kivesszük őket a vízből, eltávolítjuk róluk a fóliát, és forró serpenyőben két-három szelet bacon zsírján megforgatjuk. Majd a sajtmártással tálaljuk, és a sült szalonnával díszítjük. Köretként főtt, barna rizst adhatunk hozzá.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 966
elküldve: 9
receptkönyben: 121
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
65 recept

Hozzászólások (5)

gregoreva
gregorevacs, 2013-02-28 11:43

Nagyon guszta, látványos, és minden finom, amiből készült, nagyon jó ötlet, köszönöm szépen.
Mentés, el fogom készíteni. :)
Éva-Anyóca

veruss
verusscs, 2013-02-28 12:02

Kedves Éva-Anyóca!

Örülök, hogy tetszik a recept. Ha kipróbáltad, kérlek írd meg a véleményed!
Kíváncsi vagyok, hogy ízlett!

Üdv,
Veruss

vcsuka
vcsukacs, 2013-02-28 05:28

Nagyon tetszik, ki fogom probalni, koszonom szepen! Veronika

veruss
verusscs, 2013-02-28 12:00

Kedves Vcsuka!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, nálunk nagy kedvenc.

Üdv,
Veruss

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.