r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-főzelék csirkeszárnnyal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposzta-főzelék csirkeszárnnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4853 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 3304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárnyakat előző este megmossuk, ésmegfűszerezzük sült csirke fűszersóval.
  2. A kelkáposztát megtisztítjuk, és laskára vágjuk. A burgonyát megpucoljuk, és lereszeljük.
  3. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő, majoranna, kömény), és annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi. Feltesszük főni.
  4. Amikor a káposzta majdnem puha, akkor beletesszük a lereszelt krumplit (ez is sűríti majd), és az egészet készre főzzük.
  5. Ha minden megfőtt, akkor fokhagymás rántást készítünk (zsír, liszt, fokhagyma), és besűrítjük vele a főzeléket.
  6. A végén kevés tejjel simára kevert tejfölt adunk hozzá. Összeforraljuk, és kész.
  7. Miközben a főzelék készül, addig a szárnyakat bő olajban jó ropogósra sütjük.
  8. Együtt kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13967
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy főzelékevő vagyok, de a főzelékek királya nálam a kelkáposzta, így nem is volt kérdés, hogy mi legyen az ebéd. A párom a ropogós sülteket szereti, így mindketten jól jártunk. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek