r
Nosalty Logó

Kelbimbós-ricottás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Kelbimbós-ricottás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 757 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2277 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5508 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 757 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    4826 micro
Összesen 2277 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1338 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pitetálat/tortaformát.
  2. A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a formába úgy, hogy a forma falára is jusson körben belőle. Villával megszurkáljuk.
  3. Összeállítjuk a tölteléket: az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és 4-5 perc alatt megpároljuk benne a hagymát és a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, és az utolsó percben hozzákeverjük a fokhagymát, majd levesszük a tűzről.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  5. Kézi habverővel felhabosítjuk egy tálban a tojásokat, majd lassú fokozaton beledolgozzuk a ricottát, a sajtot és a tejszínt. Végül hozzákeverjük a rozmaringot és az aszalt paradicsomot.
  6. A hagymás kelbimbót elrendezzük a tészta tetején, majd óvatosan ráöntjük a tölteléket, és kb. 35 percre betesszük a forró sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: Ø23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8197
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Megjegyzés: Ha vacsorára szeretnénk elkészíteni, reggel tegyük át a leveles tésztát és a kelbimbót a fagyasztóból a hűtőbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok-sok értékes finomságot rejt ez az egyszerűen elkészíthető quiche. Hálás recept, gyorsan különleges vacsorát varázsolhatunk belőle. Aki a kelbimbót nem kedveli, próbálja ki a brokkolis quiche fokhagymásan receptet, úgy is nagyon finom! Forrás: Stahl magazin 2012 ősz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek