Kekszszalámi recept

Kekszszalámi
Kekszszalámi
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei karácsony legnépszerűbb sütije!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A kész masszát érdemes ketté választani, mert úgy könnyebb kezelni és tárolni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós keksz, kakaós-rumos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet összetörjük egy tálban.
  2. Egy közepes edénybe beletesszük a vizet és a porcukrot, majd folyamatos kevergetés közben felforraljuk.
  3. Beletesszük a kakaóport, a felolvasztott margarint és a rumot. Az egészet összekeverjük, majd felforraljuk.
  4. A masszát a kekszdarabokra öntjük.
  5. Fél órát hagyjuk állni, és közben néhányszor megkeverjük.
  6. Alufóliára tesszük, hengert formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 98 835
elküldve: 8
receptkönyben: 599
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabina

Mióta szakács: 2009.01.07.
13 recept

Hozzászólások (9)

SzabiCsibe
SzabiCsibecs, 2011-06-30 22:33

Kedves eseme!

Nem kell tojás!!!! Hidd el össze fog állni a massza és nagyon finom!!!!!! :)

eseme
esemecs, 2011-06-30 15:40

Kedves Szabina. Olyan jól néz ez a süti és a készítése is egyszerűnek tűnik. De azt szeretném kérdezni, hogy tojás nem kell bele? Össze áll a tésztája anélkül is?
Válaszod köszönöm.

Carmen26
Carmen26sze, 2011-04-13 16:06

Szia Szabi! Én is imádom ezt a csemegét!!! Ha legközelebb csinálsz, akkor próbáld ki úgy, hogy pucolt diót(ízlés kérdése, mennyit) durvára vágsz, tepsibe teszed és megpirítod, majd amikor kihűlt, ezt is beleöntöd a masszába és úgy a kekszre. Majd a végén, amikor már kész a "hurka", megszórom a tetejüket-oldalukat kókusszal.....ISTENI!!!!! Próbáld ki, érdemes....pedig én nem is szeretem a kókuszt! A dióval meg feltétlenül!!!!!

kzsuzsu
kzsuzsucs, 2010-12-23 19:46

Kedves Szabina!
Én is nagyon kedvelem ezt a sütit, mert finom és gyorsan elkészül. Én azonban víz helyett 1,5 dl tejet szoktam beletenni, és még melegen egy alufóliával kibélelt őzgerincformába nyomogatom (50 dkg kekszből pont tele lesz) és így nem kell hűtőbe sem tennem:-)

ami23
ami23cs, 2010-03-04 22:31

A porcukor tényleg helyettesíthető kristálycukorral.
Ezt a sütit lehet még sok egyéb dologgal gazdagíthatni,mint pl pirított dióval,kókuszreszelékkel,vagy épp mazsolával. Ki mivel szereti.

SzabiCsibe
SzabiCsibeszo, 2009-05-23 19:01

Kedves XY!

1. Illik megszólítani akinek írsz!
2. Örülök neki, hogy ilyen nagyon jól ismered a receptem!
3. Stílust kéne váltani... nem lett volna baj a hozzászólással, ha normális stílusban teszed!
4. Írj helyesen!

zuzili
zuziliszo, 2009-05-23 17:09

Ebben az esetben nem szükséges a porcukor, mivel a cukor a vízzel együtt fel lesz forralva. A síma kristálycukor ugyanúgy megteszi, olcsóbb, mint a porcukor.

Legfrissebb cikkek

Mindent a tócsnikról és ropogósokról
Mindent a tócsnikról és ropogósokról
Nagyon gyorsan elkészíthető ételek, melyek laktatók és könnyen emészthetők. Süssünk zöldséges ropogóst!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nagyi, az nem lehet, hogy te nem csinálsz lekvárt! – egy ilyen mondat után mi mást lehet tenni, mint teleszedni a kosarat barackkal, és nekilátni a befőzésnek.
798