Kekszszalámi recept

Kalória?
Kekszszalámi
Kekszszalámi
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei karácsony legnépszerűbb sütije!

hozzávalók / 6 adag

  • 30 dkg porcukor
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg háztartási keksz
  • 3 dl víz
  • 1 ek rum (kevés)

ajánlat

A kész masszát érdemes ketté választani, mert úgy könnyebb kezelni és tárolni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós keksz, kakaós-rumos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet összetörjük egy tálban.
  2. Egy közepes edénybe beletesszük a vizet és a porcukrot, majd folyamatos kevergetés közben felforraljuk.
  3. Beletesszük a kakaóport, a felolvasztott margarint és a rumot. Az egészet összekeverjük, majd felforraljuk.
  4. A masszát a kekszdarabokra öntjük.
  5. Fél órát hagyjuk állni, és közben néhányszor megkeverjük.
  6. Alufóliára tesszük, hengert formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 101 777
elküldve: 8
receptkönyben: 601
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabina

Mióta szakács: 2009.01.07.
13 recept

Hozzászólások (9)

eseme
szabó emese / eseme cs, 2011-06-30 14:40

Kedves Szabina. Olyan jól néz ez a süti és a készítése is egyszerűnek tűnik. De azt szeretném kérdezni, hogy tojás nem kell bele? Össze áll a tésztája anélkül is?
Válaszod köszönöm.

Carmen26
Carmen26 sze, 2011-04-13 15:06

Szia Szabi! Én is imádom ezt a csemegét!!! Ha legközelebb csinálsz, akkor próbáld ki úgy, hogy pucolt diót(ízlés kérdése, mennyit) durvára vágsz, tepsibe teszed és megpirítod, majd amikor kihűlt, ezt is beleöntöd a masszába és úgy a kekszre. Majd a végén, amikor már kész a "hurka", megszórom a tetejüket-oldalukat kókusszal.....ISTENI!!!!! Próbáld ki, érdemes....pedig én nem is szeretem a kókuszt! A dióval meg feltétlenül!!!!!

kzsuzsu
kzsuzsu / kzsuzsu cs, 2010-12-23 18:46

Kedves Szabina!
Én is nagyon kedvelem ezt a sütit, mert finom és gyorsan elkészül. Én azonban víz helyett 1,5 dl tejet szoktam beletenni, és még melegen egy alufóliával kibélelt őzgerincformába nyomogatom (50 dkg kekszből pont tele lesz) és így nem kell hűtőbe sem tennem:-)

ami23
ami23 cs, 2010-03-04 21:31

A porcukor tényleg helyettesíthető kristálycukorral.
Ezt a sütit lehet még sok egyéb dologgal gazdagíthatni,mint pl pirított dióval,kókuszreszelékkel,vagy épp mazsolával. Ki mivel szereti.

SzabiCsibe
Szabina / SzabiCsibe szo, 2009-05-23 18:01

Kedves XY!

1. Illik megszólítani akinek írsz!
2. Örülök neki, hogy ilyen nagyon jól ismered a receptem!
3. Stílust kéne váltani... nem lett volna baj a hozzászólással, ha normális stílusban teszed!
4. Írj helyesen!

zuzili
Bloemcake / zuzili szo, 2009-05-23 16:09

Ebben az esetben nem szükséges a porcukor, mivel a cukor a vízzel együtt fel lesz forralva. A síma kristálycukor ugyanúgy megteszi, olcsóbb, mint a porcukor.

798