r
Nosalty Logó

Kekszes zöld süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kekszes zöld süti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 10629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    573 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6614.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    4736 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1278.4 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4279 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3407 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 10629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Egy tálat előveszünk, beletesszük a barna tészta hozzávalóit, és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. A tejet a legvégén tegyük bele. Amint a tejtől kezd összeállni, egy kész, egységes masszát kapunk (a tejet fokozatosan adjuk hozzá!).
  2. Egy másik tálba a zöld tészta alapanyagait tesszük bele, és kézzel alaposan összedolgozzuk, a legvégén fokozatosan hozzáadva a tejet, és ha egyben álló, de formázható masszát kapunk, készen van.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, egy kis tálban, gőz fölött megolvasztjuk a margarint, beletörjük az ét tortabevonó kockáit, a víz alatt levesszük a lángot. Ügyeljünk, hogy a tálka ne érjen a vízbe. Állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokit, a margarinnal elkeverve.
  4. Egy hosszúkás téglalap alakú jénait sütőpapírral kibélelünk, beleterítjük a barna tésztát, egyenletesen elsimítjuk benne, erre kerül a zöld tészta, ezt is elegyengetjük, és a langyosra kihűlt csokimázt is ráöntjük a tetejére, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
  5. Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, mert így áll össze, és szépen szeletelhető lesz, ráadásul a csokimáz megdermed a tetején .
  6. Ha letelt az idő, kivesszük, és éles késsel felszeleteljük, kocka- vagy téglalap alakúra. Mandulaszeletekkel, színes drazséval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18841
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

A tejet az eredeti receptben tésztánként 7 kanállal ajánlották, de ezzel nem állt össze a tészta, nekem az itt leírt mennyiség kellett. Ezért lassan adagolva próbáljuk a tészta állagát a tejjel beállítani. ( Akinek a 7-tel sikerül, akkor annyival ügyesen megoldotta, nekem nem állt össze formázható masszává.) A tetejére tett csokimáz a leírás szerint 1,5 dl habtejszínnel és felolvasztott ét tortabevonóval készül, de nekem nem volt tejszínem itthon, és a jól bevált margarin-ét tortabevonó módszerrel sikerült elkészítenem. Mivel a süti eléggé édes és laktató, egyszerre ne együnk belőle túl sokat, sőt, a tejszínhabot sem ajánlom annyira ehhez, bár páran szeretik, ha halmozzuk az élvezetet (ilyen a férjem, szerinte nincs édesség tejszínhab nélkül ), de akkor azzal már végképp nagyon édes és laktató desszertet kapunk. Na és ott van még a drazsé is..:-) A süti alapjában véve nem túl drágának mondható, hisz lehet akciókat is kifogni, és akkor a kocka margarin, ét tortabevonó már nem is annyira drága. Viszont a leghúzósabb kiadás a sütinél nekem, a dekoráció : a csokidrazsé volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kekszes zöld süti
Éva-Anyóca 350 recept

Még tavaly láttam meg egy olcsó sütő-főző újságban ezt a receptet. És milyen jól tettem, hogy ott nézegetek, erre már több példa is volt. :-)) Mivel akkor egy nagy családi esemény volt nálunk, elég sok sütit készítettem már,  ezt a sütit ugyan nem kell sütni, de úgy gondoltam, nem fér bele a megenni valók közé, már sok lesz. Most leporoltam az újságokat (az emlékeimet), és a receptek közt válogatva, hogy melyik az, ami nálunk szóba jöhet, megláttam a zöld színt, és bár alapvetően nemigen rajongok érte, már annyira várom a tavaszt, hogy azt mondtam: most már jöhet, elkészítem. Tálalni színes drazséval tálaltam, mintha apró kis színes tavaszi virágok lennének. Ha tudjuk, akkor készítsük el, amikor a család nincs otthon, ugyanis a süti összeéréséhez és a szeletelés minőségéhez tényleg kell a hűtőben pihenni a sütinek. Ha a család ezt kiszimatolja, akkor nem lesz pihenés, csak megevés...-.ami azért később nagyobb élvezetet nyújt majd.:-)) Téglalap alakú jénaiba készítettem el, de lehet természetesen a hagyományos kerekbe is, csak ott vastagabb lesz a tészta. Ki kell próbálni, kísérletezni. Nagyon finomra sikerült, a sütivel megleptem a családot.

Hozzávalók

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek