r
Nosalty Logó

Kekszes-szőlős krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kekszes-szőlős krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5540 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    301.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 5540 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy tepsit vagy egy tálat (20×30 cm).
  2. Egy lábasban keverjük össze a 2 csomag vaníliás pudingport a 7,5 dl tejjel, majd főzzük sűrűre.
  3. Egy tálban a 25 dkg margarint a 20 dkg cukorral robotgéppel kikeverjük, majd a langyosra hűlt pudingot adjuk hozzá, és jól dolgozzuk össze.
  4. Végül egy kanál segítségével forgassuk bele a szőlőt (más gyümölcsöt is használhatunk, vagy el is hagyhatjuk).
  5. A tejszínhabot verjük fel (én nem rakok hozzá habfixálót, mert anélkül sem esik össze a hab).
  6. Rakjuk ki az általunk választott edény alját háztartási keksszel egy soron. Locsoljuk meg a kekszeket egy kis tejjel, hogy hamarabb megpuhuljanak.
  7. A lerakott kekszekre öntjük a vaníliás krémet úgy, hogy vigyázunk arra, hogy a kekszek a helyükön maradjanak. Szépen elegyengetjük a tetejét. A krémre rárakjuk a felvert Hulalát, majd a maradék tejben kicsit megforgatjuk a maradék háztartási kekszet, és befedjük vele a sütit.
  8. Gőz felett a tejcsokit pár csepp olajjal megolvasztjuk, majd a süti tetejére csurgatjuk.
  9. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3527
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet sokszor megcsináltam, de szőlővel most először.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!