r
Nosalty Logó

Kefta tagine

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Kefta tagine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Összesen 2466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2330.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1960 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    8577 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6991.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    5035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1020 micro
  • β-karotin
    5881 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 2466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1369 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, tetejüket x alakban bevágjuk, és forró vízbe dobjuk 2 percre. Utána könnyedén megszabadulunk a héjuktól, és apróra vágjuk őket.
  2. A hagymát nagyon finomra, szinte krémesre vágjuk (késes aprító használata javallott).
  3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük azolívaolajat, rádobjuk a paradicsomot, a hagymát, hozzáadjuk a szárazfűszereket.
  4. Jól elkeverjük, megkóstoljuk, ha kell fűszerezzük.
  5. Kis lángra vesszük, lefedjük, és jó 40 percen át rotyogatjuk.
  6. Közben a salottát apróra vágjuk, a húst kétszer ledaráljuk, és egy mélyebb tálban összedolgozzuk a húsgolyók hozzávalóit, majd hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  7. Ha letelt a fél óra, kivesszük, és nagyobb cseresznyényi golyókat formázunk belőle.
  8. Megnézzük a szószt - ideális esetben a paradicsom már teljesen összefőtt, ha nem, akkor krumplinyomóval vagy botmixerrel, esetleg villával pépesítjük. A szósz akkor jó, ha már teljesen sűrű.
  9. Óvatosan beletesszük a húsgolyókat. Kb. 5 percig figyeljük - a hús hajlamos levet engedni, ez esetben nem kell alá plusz víz, de ha pár percen belül nemkezdenek el levedzeni a húsgolyóink, akkor először is tartsuk meg a hentest, akitől szereztük, másodszor is öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Ne kevergessük, mert a gombócok összetörnek, csak rázogassuk az edényt!
  10. Kb. 12 perc múlva egyenként fordítsuk meg a húsgombócokat, hogy mindkét oldalon megfőjenek.
  11. Az utolsó pár percben rácsavarjuk a fél citrom levét (ha nagy a citromunk, csak a negyedét), és rászórjuk a koriandert meg a petrezselymet.
  12. Melegen, arab lepénykenyérrel vagy kuszkusszal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14293
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Ajánló

Én arab lepénykenyeret kínáltam mell, de el tudom képzelni, hogy Durcsó kuszkuszával is telitalálat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy helyes kis marokkói étteremben kóstoltam először ezt a nagyon finom tagine-t, szerelem volt első ízlelésre. A tagine egyébként egy marokkói egytálétel, de ugyanúgy hívják az edényt is, amiben készítik. Nekem ilyen sajnos még nincsen, de az a tapasztalatom, hogy sima római tálban is nagyon finom lesz. Én most az egyszerűség kedvéért egy nagy vaslábasban készítettem, panasz pedig nem volt rá.:) Az eredeti recept szerint 2 perccel azelőtt, hogy elzárjuk a gázt, üthetünk rá egy tojást, és akkor egy tükörtojás fog ülni a tetején. Nekünk jobban ízlett nélküle. Ha nem akarunk a paradicsomfőzéssel bajlódni, akkor készíthetjük szeletelt konzerv paradicsomból is - a fűszereket viszont ne helyettesítsük semmi mással!

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A paradicsomos szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek