r
Nosalty Logó

Kefirkovászos krumplis kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kefirkovászos krumplis kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 325 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6923.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 2599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis doboz kefirből, teljes kiőrlésű tönkölylisztből, 1 tk cukorból sűrű, palacsintatészta sűrűségű kovászt keverünk, melyet 3-4 napig érlelünk lyukacsos folpackkal letakarva, langyos helyen.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és a főzővízből is teszünk 1 dl-t a kenyértésztához.
  3. A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe mérjük, dagasztóprogramra kapcsolunk. A tésztát a gépben hagyjuk megkelni (kb 4-5 óra).
  4. A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, négy részre osztjuk (eléggé lágy, ezért ha nem akarjuk, hogy odaragadjon, akkor lisztezni kell).
  5. A tésztát hosszúkás formára alakítjuk, közepén lisztezett késsel majdnem teljes hosszában bevágjuk, és maga körül megcsavarjuk néhányszor.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és letakarva újra kelesztjük, míg majd duplájára nem duzzad.
  7. A sütőt előmelegítjük 250 fokra hőlégkeverésen, aljába kis edényben vizet teszünk.
  8. Negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4353
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kefirkovászos krumplis kenyér
Évi néni 1830 recept

Gombócfőzésben voltam, így elloptam a főtt krumpliból egy keveset, és nagyon finom lágy, levegős kenyeret sütöttem belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!