r
Nosalty Logó

Kefírkovászos datolyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kefírkovászos datolyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalács szobahőmérsékletű hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztó programra kapcsolunk. Amikor másodszor kezd dagasztani (30 percnél), beledobáljuk a felnegyedelt datolyát. 4-5 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt a duplájára, olajos kézzel 3 részre osztjuk, kisodorjuk kb. 30 cm-re, és összefonjuk a szálakat.
  3. Szilikon formába tesszük, a tetejét megolajozzuk, és folpackkal letakarva további 1/2-1 órát újra kelesztjük.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen. Az aljába egy kis edénybe vizet teszünk, hogy gőz fejlődhessen.
  5. Kb. fél óra hosszat sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 170 fokra, és további 10-15 percig sütjük a kalácsot. Ha nagyon barnulna, alufóliával letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 737
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kefírkovászos datolyás kalács
Évi néni 1830 recept

A kefires kovásszal a legegyszerűbb sütni. Ha sietek, inkább azzal sütök. Ez most négy napig érlelődött. Nagyon finom, lágy tésztát kaptam, ami sokáig az is marad (már ha kitartana a kalács hosszabb ideig).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek