Kefires prósza recept

Kefires prósza
Kefires prósza
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztája a palacsintához hasonlít, csak van benne kefir.

hozzávalók / 2 adag

  • 3 dl kefír
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 3 dkg cukor

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lapos pite

elkészítés

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18x27 cm
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 920
elküldve: 6
receptkönyben: 243
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (8)

beba200
beba200p, 2012-01-27 11:23

Szia! Köszi a receptet, megcsináltam először így, nagyon finom lett. Másodjára tettem bele teljes kiőrlésű lisztet és egy kis zabpelyhet, a tetejére pedig fagyasztott málnát és szedret dobáltam. Isteni lett. Lehet hogy ez már így kefires lepény? Mindegy de fincsi lett. Üdv, Gyöngyi

Flóra
Flórap, 2012-01-27 14:15

Szia! Nincs mit! Hát, már ez sem "igazi" prósza, mert nincs benne kukoricaliszt. :D Amúgy én is gondolkoztam rajta, hogy teljes kiőrlésű lisztet is teszek bele, csakhogy egészségesebb legyen. :)

klivi
kliviv, 2011-06-05 18:55

Zalában aludttejes prószának nevezik, a tetejére szilvalekvárt potyogtatnak, és meglocsolják tejföllel. Nagyon régi tájétel. És milyen finom! :)

Csokisbolondgomba
Csokisbolondgombak, 2010-10-26 18:59

Zalai nagymamám és anyukám sokat készítette kiskoromban, mindig lekvárt szaggattak rá. Nagy kedvenc nálunk, kicsik nagyok, fiúk, lányok,mindenki szereti. :)

gali_baba
gali_babap, 2010-06-18 11:10

Szia!
Lehet, hogy tévedek, akkor elnézést kérek, de mifelénk a prósza elnevezést a kukoricalisztből készülő édes, vagy sós sütire értik. Csak véletlenül maradt le a kukorica, vagy ez tényleg sima lisztből készül?
Üdv,
Gabi

Ms. Poppy
Ms. Poppyp, 2010-06-18 13:34

Nálunk (Zala megye) sokféle prósza létezik: krumpli-, kukorica-, búzaprósza. Utóbbit - amire ez a recept is hajaz- a kukoricaprószához hasonlóan készítik, csak hagyományos lisztből, s nem kerül bele szilvalekvár.
Ahány ház, annyi szokás.:)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
370