Kefíres pogácsa recept

1 adag
659
kcal
Kefíres pogácsa
Kefíres pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A különböző pogácsák és kelt tészták hajdan szinte heti gyakorisággal kerültek a magyar asztalokra egy-egy leves társaságában.
Lassan úgyis kezdődik a borsószezon...

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben és a mélyedésbe öntjük.
  3. Beleütünk egy tojást, beletesszük a kefírt, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  4. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
  5. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kb. 2 cm vastagságúra sodorjuk.
  6. Késsel berácsozzuk, és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
  7. Enyhén zsírozott tepsibe tesszük, tojással egyenként megkenjük és őrölt köményt hintünk rá.
  8. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 20 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 40 719
elküldve: 4
receptkönyben: 279
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (2)

zederta
zedertaszo, 2012-02-04 23:15

kedves Villers,
bocsánat a késői válaszért! igen, kis doboz kefír kell hozzá.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
659