Kefires lángos Vetti konyhájából recept

Kefires lángos Vetti konyhájából
Kefires lángos Vetti konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lángosok egyik legfinomabb verziója.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, hűtős lángos, kefires tésztájú lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.
  3. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percig kelni.
  4. Majd olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.
  5. Tálaláskor tehetünk rá fokhagymát, tejfölt, sajtot. A maradék tésztát kiolajozott nejlon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 135
össznézettség: 45 286
elküldve: 15
receptkönyvben: 232
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Vetti9104

Mióta szakács: 2014.03.16.
5 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi szo, 2016-07-02 20:24

ne az egészet kelesszük? csak azt amit épp sütni szeretnénk ?

Dudi65
Dudi65 sze, 2016-01-13 19:07

Nekem lágy , ragadós lett a tészta, persze olajjal lehetett azért vele dolgoznii, viszont isteni finom lángos lett!

adelusz84
adelusz84 k, 2015-08-04 14:47

Nem tudom hány napig áll el,mi aznap meg másnap eszünk belőle.Amúgy kell keleszteni a tésztát.Attól lesz szép hólyagos. :-)

ritag79
ritag79 k, 2015-07-14 16:35

Hány napig lehet hűtőben tárolni? Holnap szeretném megsütni, de biztos ennénk belőle még a héten.

varikriszti
varikriszti szo, 2015-04-18 12:10

Én is elkészítetem és tényleg finom,ropogós és könnyű. Köszi Vetti hogy megosztottad velünk ezt a receptet. Máskor is el fogom készíteni.Üdv.:Kriszta

adelusz84
adelusz84 v, 2015-03-08 19:25

Hittem az első kommentnek és kipróbáltam.Hát valami fantasztikusan finom lángos lett ebből a receptből.Másnap is sütöttem belőle.Akkor is fincsi volt.Ezentúl csak ezt fogom csinálni! Köszi! Köszi!

redhead
redhead / redhead cs, 2014-07-24 03:32

Ma elkeszitettem hatunknak. Hat mit ne mondjak, mindenki oda volt meg vissza. A teszta konnyu es habos. Sutes utan is megmarad konnyunek es foldagad ugyhogy isteni volt. Szerintem a kefir volt a titka. Nagyon-de-nagyn koszi a receptet, halasak vagyunk erte. Ezentul langost csakis a te recepted alapjan fogok kesziteni.
Udvozlet Santa Fe- bol, USA-bol.

748