Kefires lángos 8. - félórás recept

Kefires lángos 8. - félórás
Kefires lángos 8. - félórás
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam egyszer, azóta csak és kizárólag így sütöm. Már nagyon sok embernek tovább adtam, és szerették! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kefirből a nagyobb ml-est szoktam venni, és az is bevált már, hogy egy picit hagyom a lakás melegében "éledezni", akkor könnyebb vele dolgozni. Sőt egy kis tenyérre kent olajjal is meg szoktam segíteni. Időnként virslivel töltve is sütöm, de az apró darabokra darabolt feta sajttal, félbe hajtva is eszméletlen finom. Ha kicsit több időm van, akkor keverek bele fokhagymát, vagy fokhagyma granulátumot.
Feltétnek én általában fokhagymás tejfölt és sajtot szoktam ajánlani. Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos kefíres tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt.
  2. Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan.
  3. A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggassuk ki.
  4. Végül süssük ki forró, bőséges olajban. (Nem kell keleszteni.)
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 70 614
elküldve: 20
receptkönyvben: 827
elkészítve: 40/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Sviki23

Mióta szakács: 2011.06.20.
1 recept

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

72
72 Sun, 2016-07-24 18:35

Szia nekem ez a sokadik recept amit ki próbáltam.. De nagyon örülök hogy megtettem.. Ez az a recept amit ajánlani tudok mindenkinek.. :)) Itt egyben van minden... olcsó , finom és kiadós.. És ízlik a család minden tagjának... nem utolsó,hogy gyorsan elkészül.. tényleg nem kell keleszteni.. Viszont másnap is kiválóan lehet a megmaradt tésztával tovább dolgozni.. KÖSZÖNÖM..MÉG EGYSZER A RECEPTET..

hotinna
hotinna Sat, 2014-03-29 14:55

Mióta rátaláltam erre a receptre, azóta csak így készítem a lángost! Nem tocsog az olajtól és így férjem is szereti. :)

Köszönöm!

paderborn
paderborn Sat, 2013-06-01 18:05

sziasztok, ez volt életem első lángosa, de azt hiszem a család kedvence lesz!!! sokkal könnyebb a tésztája a hagyományos lángosnál, nem "üli" meg a gyomrot, nagyon finom lett! Fél adagot csináltam és kefir helyett joghurtot tettem bele, az Aldiban kapható kisebb dobozból kettőt, köszi a receptet!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Thu, 2013-04-04 12:12

Ma akadtam erre a receptre,és mindjárt el is készítettem a lángost.
Mit mondjak,egyszerűen szuper!! Hamar készen van,kiadós,és nem szívja magába az olajat,na,és ami a legfontosabb,finom is.
Én fele durum és fele fehér teljeskiörlésű lisztből készítettem.

Köszönet a receptért.

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Thu, 2013-04-04 15:14

Szia Bévi.
Örülök, hogy tetszett. Legközelebb én fogom kipróbálni a fele-fele receptedet, mert közben nálunk a családban is egészségügyi változások voltak, és egyre inkább tendálódom errefelé. Jóóóó gondolat! :)
Kösssziiii

Bévi48
mamuka / Bévi48 Thu, 2013-04-04 15:35

Szia Viki!

Lehet használni külön-külön is a kétféle lisztet,nekem most mindegyikből annyi volt itthon,hogy összejött éppen az 1liter. /megmértem,pontosan 60 dkg/ Azonkívül nem volt friss élesztőm,így szárítottból csináltam,fél zacskóval használtam,azt kevertem a joghurtba /mert kefirem sem volt. :) /
Foglalkoztat a gondolat,hogy egyszer zabpehelylisztből is ki kellene próbálnom,bár ahhoz szerintem egy kis tej is kell majd,mert hamar beszívja a nedvességet. Piskótát szoktam sütni belőle,lehet,hogy a lángos is összejön,főleg akkor,ha kis burgonyapüré pelyhet is keverek hozzá. Ez még csak ötlet szinten van nálam.

cinonyul78
cinonyul78 Wed, 2012-05-23 12:01

Üdv mindenkinek!Már én kétszer elkészítettem,és csak ajánlani tudom!Szuperkönnyű,hamar megvan,mi nagyon szeretjük:-)

Mona baba
Mona baba Sun, 2012-04-29 21:26

Kezdő szakács vagyok, és lángost kért a család. Egyszerűt kerestem, és megtaláltam ezt a receptet. Azóta már többször elkészítettem - a héten már másodszor - és imádják. :) Köszönöm!

Szurdi Eva
Szurdi Eva Sun, 2011-11-13 14:37

Ma megcsináltam, és tetszett a családnak. Nekem is, mert rövid idő alatt, finom lángos készült. Anyukám szerint "lángos utánzat", de nagyon finom! Az ember gyomrát sem terheli meg annyira, mint a hagyományos. Nagyon szeretem a lángost, nincs olyan hét, hogy ne süssek. Ez is bekerült e repertoárba!
Gratula, és köszönet érte!

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Thu, 2011-10-06 20:36

Újra jelzem, hátha vki nem olvassa végig, hogy 1 LITER a liszt mennyisége! elnézést!

somod
somod Sat, 2011-10-22 12:19

Szia!
Köszönöm a receptet nagyon könyű volt elkészíteni és nagyon finom is!
Ha valakit érdekel fele durum, fele fehér liszt volt :-)

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Fri, 2011-09-30 07:45

Most legutoljára kipróbáltam egy (tescos) 450ml-es kefirrel! Több mint tökéletes lett! Pont annyival több így a folyadék, hogy könnyen nyújtható, és isteni finom lett! Remélem még így is tudtam segíteni, én is még mindig tökéletesítem! :)

wesztellaw
wesztellaw Thu, 2011-09-29 18:59

Most készítettem el finom lett csak szerintem kevés sót tettem bele.
Plusz sajnos nem nyújtottam elég vékonyra így elég sűrű maradt sütés után.
Ennek ellenére nem adom fel legközelebb tanulok a hibámból.
De ezektől eltekintve finom lett.:-)

Kinguru
Kinguru Thu, 2011-07-07 09:20

Szia Sviki23!Köszönöm,a több kefír jó ötletnek tűnik.Kezdő szakácsként minden ötletnek örülök!!! :-) Csodás napot!!

Kinguru
Kinguru Thu, 2011-07-07 08:54

Szeretném megkérdezni,hogy teljes kiörlésű rozsliszt jó hozzá?

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Thu, 2011-07-07 09:14

Szia. Még csak 1x próbáltam ki felesben! Nekem ízlett, bár kicsit nehezebb volt, szerintem egy picivel több kefír könnyíthet rajta! Ha vkinek esetleg van vmi ötlete erre, azt én is szívesen venném! Nagyon köszi előre is!

Harsányi Ilona
Harsányi Ilona Wed, 2011-07-06 19:42

65 dg lisztből sütöttem meg /lehet, hogy ez a mennyiség pont egy liternek felel meg./ Osztatlan sikert aratott. Köszönöm5

reka8463
reka8463 / reka8463 Wed, 2011-06-29 16:06

köszönöm a receptet.megcsináltam ma.a ferjem nagy örömére.isteni finom lett!és tényleg gyorsan megvan.

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Thu, 2011-06-30 13:25

 
Én köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat! :) Remélem még sokszor telik benne örömötök!

petrezselyem
petrezselyem Wed, 2011-06-29 11:37

Köszönöm a "kenceficére" adott válaszokat!Hamarosan neki is állok a lángosoknak!Üdv. mindenkinek!

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Tue, 2011-06-28 21:35

Sziasztok! A kicsi dobozos kefirről van szó, abból kell 3, és abból van ha jól tudom 175 ml-es. De előfordult már az is, hogy 1 nagy és 1 kicsiből csináltam.

Kence nálam: fokhagyma összenyomva, bele keverem a tejfölbe, sózom az egészet, és hagyom összeérni mindaddig, amíg sül a lángos!

Igen, én csak és kizárólag kézzel csinálom.

Ha vmiért nem sikerül, az sajnos a liszt hibája, már velem is előfordult sajnos, és ezt figyeltem meg, hogy az "öreg" liszt, kicsit ront az állagán!

Nagyon örülök, hogy tetszik, nagyon sok kellemes lángost kívánok mindenkinek :)

reka8463
reka8463 / reka8463 Tue, 2011-06-28 17:35

a nagyobb ml-s az nállad milyen?az kb 375ös .mert anyukám nekem most hoz 2 bd 500 ml.st.szoval lesz 1 liter kefirem.gondolom az sok hozzá.csak ugy kb.ra ha tudnál segiteni.előre is köszönöm.

reka8463
reka8463 / reka8463 Tue, 2011-06-28 15:43

Én a kence ficét igy szoktam csinálni:a zuzott foghagymát kicsit sozom majd pár csepp olajjal kikavarom fehéredésig majd tejföllel felengedem.végül rákenem a lángosra ,majd sajtot reszelek rá.ugyan ezt szoktam kaprosan is csinálni,azt szoktuk enni sültek mellé is.
Pont lángos receptet kerestem.ezt tuti kiprobálom.Köszi!

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-06-28 14:53

Ez pont nekem való recept.Hamar megvan,még keleszteni sem kell és már lehet is sütni.Nem tudja véletlenül valaki,hogy hogyan kell azt a fokhagymás kenceficét megcsinálni,amivel meg lehet kenni a lángost?????Köszi a receptet,hamarosan megcsinálom,a gyerkőceim imádják a lángost.

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Mon, 2011-06-27 18:30

1 liter liszt a mennyiség! Én ennyit is írtam beküldéskor, de ez úgy látom módosítva lett!!!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-06-28 20:37

szia,

kattints a szerkesztés fülre, és vissza tudod változtatni a mennyiséget.
szaggatni kézzel is lehet, ugye?

köszi!

1604