Kefíres lángos 4. recept

Kefíres lángos 4.
Kefíres lángos 4.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám is isteni lángost készített, és nekem is illik lángost sütni a családnak!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez és a tálaláshoz

ajánlat

Ragulevesek, gulyásleves után vagy uzsonnára is isteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

extra kefíres lángos, lángos sajttal-tejföllel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Az élesztőt a cukorral megfuttatjuk a langyos tejben.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást és a kefírt, majd jó lágy tésztává dolgozzuk. Gyúrjuk kb. 10 percet intenzíven, amíg a tészta egybe nem áll.
  4. Kelesztjük fél órát, majd átgyúrjuk megint.
  5. Kelesztem ismét fél órát. Kis gombócokat formálunk, és tovább kelesztjük kb. még fél órát.
  6. Olajat forrósítunk. Vizes kézzel formázzuk a lángosokat, és kisütjük őket.
  7. Sózzuk, teszünk rá fokhagymát, tejfölt és sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 52 954
elküldve: 8
receptkönyvben: 421
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Elekné Nagy Éva

Mióta szakács: 2011.01.12.
4 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atina
atina szo, 2012-01-14 22:35

Köszönöm a receptet, bár először megijedtem, mert elég lágy tésztát kaptam, de talán attól lett jó hólyagos. Én virslivel és sajtkockákkal töltöttem meg és persze hagyományosan is sütöttem. Nagy előnye még szerintem, hogy nem szívja meg magát olajjal. Ajánlom mindenkinek.

vavatukina
vavatukina p, 2012-01-13 17:07

Pár napja elkezdtem fogyózni. Erre megtaláltam ezt a receptet! A fogyómnak annyi,de legalább jól laktam! Nagyon fini!!

Elizabetti
Elizabetti h, 2012-05-21 12:31

Nekem sikerült! Nem kel meg, nem lesz belőle semmi! Mehet a kukába! Már 3 órája várom, hogy legyen belőle valami!!! :((

eva22
Elekné Nagy Éva / eva22 v, 2012-07-22 09:59

Az élesztő rendesen felfutott? esetleg érintkezett sóval? Nem tudom mi lehet az oka, mert nekem sikerült eddig mindig!

Elizabetti
Elizabetti v, 2012-07-22 14:00

Só biztos nem volt az élesztőben! A felfuttatásban meg nem hiszem, hogy nagyot hibáztam volna....
Forraltam a tejet... egy darabig....

Vassne Noemi
Vassne Noemi cs, 2014-04-03 11:35

Szia! Az baj hogy forralod a tejet!!! Nem forralni kell hanem langyos tejbe kell az élesztőt futtatni a cukorral!!:))

Fox_Humana
Fox_Humana p, 2012-07-27 10:25

Én ugyan nem vagyok egy nagy kelttészta-szakértő, mert én magam is csak kb. 1 éve kísérletezek ilyesmivel, de anyukám mindig azt mondta, hogy az élesztő futtatásához a tejet nem szabad forralni, csak melegíteni, vagy inkább csak langyosítani... Ha túl meleg a folyadék, az is megölheti az élesztőt, ugyanúgy mint a só. A tej (víz, kefír, tejföl vagy bármi ami a nedvességet szolgáltatja) csak annyira legyen meleg, "hogy a kezed még elbírja", ha annál melegebb, már veszélyes az élesztőre.

1728