Kefíres bögrés-kevert recept

Kefíres bögrés-kevert
Kefíres bögrés-kevert
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcsös sütire vágytam, de nem volt időm órákig a konyhában sürgölődni. Ekkor jutott eszembe a régi, jól bevált, könnyű kefíres süti.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/2 bögre étolaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 nagy pohár kefír
  • a tetejére gyümölcs (kb. 30 dkg)

Tálaláshoz:

  • 1 cs vaníliás cukor

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés kefíres, gyümölcsös kefíres, bögrés-kefíres gyümölccsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót összekeverjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  4. A gyümölcsöt megmossuk, ízlés szerinti szeletekre vágjuk. Bármilyen gyümölcs használható (barack, cseresznye, meggy, szilva...). 
  5. A tészta tetejére szórjuk a gyümölcsöket, és 200 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a gyümölcsök közül kilátszó tészta aranybarna.
  6. Kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 25 788
elküldve: 15
receptkönyvben: 172
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kisisa
Kisisa szo, 2014-11-15 20:51

Megsütöttem, nagyon finom lett. :) Pár dolgot változtattam, mert nem volt itthon kefír (tejfölt tettem bele), sütőpor (szódabikarbónával helyettesítettem) és vaníliás cukor (kivonatot öntöttem bele). A tészta könnyű és finom, pudingot is készítettem hozzá, de csak azért, mert fagyasztott erdei gyümölcsöket öntöttem a tésztára és az kicsit savanykás. :)