r
Nosalty Logó

Kefíres bagettek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Kefíres bagettek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben elkeverünk egy csapott tk mézet, az élesztőt, 5 dkg lisztet, és jó habosra felfuttatjuk.
  2. A többi lisztbe keverjük a sót, a megkelt élesztőt, a meglangyosított kefirt, és rugalmas, közepesen lágy tésztává dagasztjuk. (Lehet, hogy egy kis langyos vizet még kíván, a liszttől függően.) Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (30-45 perc)
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és négy egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabokat tepsi hosszúságú rudakká sodorjuk, egyet csavarunk rajtuk, és tepsire tesszük. Letakarva másfélszeresére kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük.
  4. A bagetteket a csavarások vonalával egy irányban ferdén, kissé hullámos alakban bevagdossuk, tetejüket vízzel hígított kevéske kefirrel megkenjük, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 500
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21814
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Ha a kelesztő edényt nem terítővel, hanem fedővel vagy műanyag tetővel fedjük le, valamennyivel gyorsabbá tehetjük a tészta kelését.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta benne járunk az őszben, és hidegebb a konyha, szüneteltetem a vadkovászos kenyérsütést. Helyette élesztős kelt tésztákat készítek. Legtöbbször kisebb cipókat, bagetteket, péksüteményeket, mert könnyű velük dolgozni, hamarabb kelnek, ripsz-ropsz kisülnek, és gyorsabban ki is hűlnek, s így akár vacsorára is elkészíthetőek munkaidő után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek