Kecskesajttal töltött ravioli narancsban posírozott körtével recept

Kecskesajttal töltött ravioli narancsban posírozott körtével
Kecskesajttal töltött ravioli narancsban posírozott körtével
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kolléganőm meglepett egy finom házi kecskesajttal. Azonnal ott motoszkált a gondolatom, hogy ezt be kell töltenem tésztába. Nagyon szeretem a kecskesajtot, de evvel egyedül vagyok a családban. Fiam külföldön nyaralt, a férjem pedig megeszi, amit elé tálalok, mert különben......  Imádok házi tésztát készíteni. Nem is értem azokat, akik ezt meg sem próbálják. Nem olyan nagy macera, viszont fényévekkel jobb ízű, állagú a friss tészta, mint bármelyik jó minőségű gyári. Minden alkalmat megragadok, amikor tésztáról beszélek, hogy buzdítsam a kétkedőket, ne habozzanak, gyúrjanak otthon tésztát!!!!!!

hozzávalók / 3 adag

Körte

Ravioli

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kecskesajtos töltött tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

Körte

  1. A narancsok levét kifacsarjuk, egy kisebb lábasban feltesszük a tűzre forrani. Belereszeljük a gyömbért, esetleg némi narancshéjat is, valamit elkeverjük benne a mézet (mézontó fűből készült mézet használtam, mert az valami szenzációs).
  2. A körtéket megmossuk (aki akarja, meghámozza vékonyan, de én nem tettem). Félbevágjuk, magházukat kivágjuk, és az ízesített narancslébe engedjük, nagyon kis lángon pötyögtetjük, míg el nem kezdenek puhulni, akkor kivesszük.
  3. A narancslét tovább forraljuk, hogy besűrűsödjön.

Ravioli

  1. A tészta hozzávalóit (kivéve a kecskesajtot) összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
  2. Majd kivesszük, és vékonyra kinyújtjuk. Nagy, 11 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle.
  3. Egy-egy körbe kb. egy lapos evőkanálnyi kecskesajtot teszünk. A kör egyik szélét (felét) megvizezzük, ráhajtjuk a tészta másik felét, összenyomjuk a tészta széleit, majd ujjaink között beredőzzük, hogy kis bugyrot kapjunk.
  4. Lobogó, sós vízben 3 perc alatt megfőzzük a tésztabatyukat, kivesszük, lecsepegtetjük.
  5. Tányérra helyezzük, meglocsoljuk a szűrőn átszűrt sűrű narancsszósszal. Mellé helyezzük a posírozott körtét, amit kevés balzsamecetkrémmel még tovább ízesítünk, díszítünk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 234
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1805 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

466