r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-pirított lilahagymás melegszendvics

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
eperarc
Kecskesajtos-pirított lilahagymás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    580 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony félkarikára vágott lilahagymát 1-2 kanál olívaolajon kis sóval megpároljuk-pirítjuk. Közben előmelegítjük a sütőt.
  2. Amikor üveges a hagyma, a vékonyan felszeletelt fokhagymát is hozzádobjuk, és további fél percig pároljuk.
  3. A kecskesajtot fél centis szeletekre vágjuk. A zsemlét kettészeljük, és ráhalmozzuk a sült hagyma 3/4-ét. Picit megborsozzuk. Erre az "ágyra" fektetjük a kecskesajt szeleteket, és forró sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, és picit megpirul a széle.
  4. Kivesszük a sütőből a zsemléket, és a maradék sült hagymát ráhalmozzuk az olvadt kecskesajt tetejére. Egy paradicsomot kis kockára vágunk, egy csurrantás olívaolajjal és pici sóval összekeverjük. Megszórjuk petrezselyemmel, és a melegszendvics mellé tálaljuk. Jó étvággyal elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5299
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos-pirított lilahagymás melegszendvics
eperarc 8 recept

Kedves, vidéken gazdálkodó barátunk kecskesajt készítésére adta a fejét. Felkért bennünket tesztelőnek. Kutakodtam, mit lehetne kihozni belőle, és megtaláltam Beácska receptjét, amit kicsit átalakítottam saját szánk ízlése szerint. A végeredmény felülmúlta a várakozásokat. Igazán egészséges és finom reggeli. Vagy vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek