r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-olívás sült paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Kecskesajtos-olívás sült paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    3939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1756 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd szorosan sütőtálba rendezzük.
  2. Borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  4. Közben az olajbogyókat apróra vágjuk, majd kb. 2 evőkanálnyi kakukkfű levélkével együtta krémsajthoz keverjük.
  5. A keményebb kecskesajtot lereszeljük.
  6. Mikor a paradicsom kész, a keletkezett levet leöntjük alóla.
  7. A paradicsomokra kenjük a fűszeres krémsajtot, rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Tovább sütjük, míg a sajt ráolvad-pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4098
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Ajánló

Lágyan kecske-ízű lesz (lánykám ezt kóstolva szerette meg a kecskesajtot és az olajbogyót is.:-) ). Friss bagettel, tunkolva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit receptje, minden nyáron elkészül nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek