r
Nosalty Logó

Kecskesajtos cannoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kecskesajtos cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2976 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 359 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    225.2 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9565.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    2462 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    4056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 2976 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, ha szükséges, 1-2 ek hideg vizet adunk hozzá. Kb. 6 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztából 0,5 cm-es szeleteket vágunk, melyeket hosszában ovális formává kinyújtunk 2-3 mm vékonyra, és körbetekerjük vele a cannoli sütőformát. (24 db lett ebből a mennyiségből, 11 cm-es formát használva.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe felállítva tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, csak akkor húzzuk le a formáról.

Krémhez

  1. A krém összeállításához a tejszínt felverjük, sózzuk (de nem feltétlenül), borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, friss citromhéjat reszelünk bele, majd beletördeljük a kecskesajtot, és robotgéppel összekeverjük.
  2. A krémet habzsákba töltjük. Előtte a krémet tovább ízesíthetjük csíkokra vágott bazsalikomlevéllel, kakukkfűlevelekkel. Az így kapott könnyű krémet a cannolikba töltjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6354
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos cannoli
Évi néni 1830 recept

Chili & Vanília oldalán olvastam ezt a kiváló receptet, és nem tudtam neki ellenállni. Csak a képzeletünk szab határt, hogy mi mindennel tölthetjük meg ezt az ízben gazdag, illatos tésztát.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek