r
Nosalty Logó

Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kebabhoz

A körethez

Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kebabhoz

A körethez

Összesen 5344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kebabhoz

A körethez

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    424.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4971.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    144 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 5344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A kebabhoz

A körethez

Elkészítés

A kebabhoz

  1. Egy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majdkis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk (vagy a grillsütőn) és a nyársakat sűrűn körbeforgatva szép barnára sütjük a kebabot.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, majd forró, bő olajban ropogósra sütjük. Tálalásnál gyros fűszerkeverékkel összerázva ízesítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34399
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Sertéshúsból készítettem, de az eredeti recept persze bárányhúst javasol. Tzatzikit kínáltam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben leltem rá erre az ételre az „1 millió menü” című receptes könyvben . Akkor kipróbáltam és nagyon ízlett, főleg a citromhéj miatt, de amikor legközelebb is terítékre került volna, már nem emlékeztem, hol is találtam, így mindeddig emlékezetem alapján gyúrtam össze a hozzávalókat. Nemrég viszont a könyveket lapozgatva nagy meglepetésemre újból rábukkantam a tényleges receptre, hát gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók

A kebabhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!