r
Nosalty Logó

Kávétorta étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávétorta étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Összesen 802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Összesen 6412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 802 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    398.6 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5322.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    910 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.9 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2122 micro
Összesen 6412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Először a tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával.
  3. Ezt követően a fehérjébe öntjük a maradék cukrot, és "majdnem" kemény habbá verjük. Inkább verjük lazábbra azért, hogy a habban keletkező levegőbuborékok még tudjanak tágulni sütés közben, és ne pukkanjanak el a hő hatására. Így szépen fel fog emelkedni a piskótánk sütés közben.
  4. 160 fokos sütőben kb. 40 percig süssük. Miután kihűlt, három részre vágjuk.

A kávékrémhez

  1. A tejszínbe beletördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk az instant kávét, majd felforrósítjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a csokoládé el nem olvad a tejszínben.
  2. Szobahőmérsékleten langyosra hűtjük, néha átkeverjük.
  3. Hűtőbe téve 4-5 órán át /egy éjszakán át/ hűtjük. Ezt követően a krémet habverővel kihabosítjuk.
  4. A cukrászhabot felverjük a habfixálóval. A piskóta alsó lapjára kenjük a kávékrém 1/3-át, majd egy réteget a habból. Ezt követően ráhelyezzük a piskóta tetejét (ez lesz a középső lap, mert ennek kicsit kerek a széle), és megismételjük az előbbit (1 réteg kávékrém + 1 réteg hab).
  5. Ráhelyezzük a korábbi középső lapot, amely a torta legfelső része lesz. Befedjük a maradék kávékrémmel.

A díszítéshez

  1. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a habot, majd habrózsákat nyomunk a torta szélére, amelyek tetejére 1-1 kávészemet vagy cukorgyöngyöt helyezünk. A torta közepét meghintjük csokoládédarával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2018
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát Citromhab oldalán láttam meg, és nagyon megtetszett. Nem a receptben leírt piskótával dolgoztam, illetve a tortába is raktam a tejszínhabból, nemcsak a tetejére.  Először édesanyám születésnapjára készítettem el, majd a barátnőm szülinapjára is megsütöttem ezt a fantasztikus kávétortát. Nagyon finom és laktató torta, jól kiérződik rajta a kávé aromája.

Hozzávalók

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek