r
Nosalty Logó

Kávés-diós-gesztenyés háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Kávés-diós-gesztenyés háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.7 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 5447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojás fehérjét jó kemény habbá felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot.
  2. A tűzhelyet begyújtjuk.
  3. Az elkevert tojássárgájához hozzákeverjük kézi habverővel óvatosan a tojásfehérje habot.
  4. Ehhez a masszához keverjük a liszt-instant kávé-instant kakaó keveréket, és óvatosan összeforgatjuk (ne keverjük nagyon sokáig).
  5. A masszát a tepsibe a kenőkéssel elsimítjuk, majd a sütőbe rakjuk.
  6. Amíg a tészta sül,a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.
  7. Ha a krém már habos, a felengedett gesztenyemasszát hozzáadjuk.
  8. A gesztenyés krémhez adjuk a darált kekszet és diót, rumot, illetve annyi tejet hogy könnyen kenhető krémet kapjunk ( de ne túl sok tejet, nehogy folyós legyen).
  9. A megsült piskótáról melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és ezt a felét megkenjük a barack lekvárral.
  10. A tészta széleit levágjuk, és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk a piskótát
  11. Ha kihűlt a piskóta, megtölthetjük akrémmel (a betöltés után 1-2 órára helyezzük hűtőbe - így könnyebb szeletelni)
  12. A kapott piskótatéglalapot 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, majd ezeket a kis szeletkéket átlósan elvágjuk (háromszögeket kapunk). A maradék rész a jutalmunk, vagy éppen azé a családtagé, aki a konyhában somfordál.
  13. A díszítéshez a tábla csokit gőz felett megolvasztjuk, és kb. 1 ek. olajjal elkeverjük.
  14. A csoki felét sütőpapírra,keskeny, de hosszú téglalap formára öntjük, majd folyamatosan ellenőrizzük a csoki folyósságát (azaz, 1 kiskanállal a csoki megérintjük, és ha az érintés helyén a csoki "csúcsosodik", akkor jó)
  15. Tehát, ha a csoki már nem folyik, de még nem szilárdult meg, akkor sordófára fektetjük a csokis sütőpapírt, és dermedésig pihentetjük, és a sordófát kitámasztjuk, nehogy elguruljon. :)
  16. A szilárd csokit hosszanti irányban leszélezzük óvatosan, majd kb. 4 cm-ként bejelöljük, és óvatosan háromszög alakú cikkeket vágunk. (ugyanezt a maradék olvasztott csokival is elvégezzük).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 43x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9756
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 18.

Ajánló

Ebéd után, kávé helyett ;) Kb. 18 szelet lesz belőle

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés-diós-gesztenyés háromszögek
Skorpió 49 recept

Gesztenyés vajkrémből kiindulva, kicsit gazdagítva született a töltelék (ízlésünk szerint készítsük) Egész kellemes ízharmónia lett belőle. A csokirózsát most próbáltam ki először. Én tejcsokival készítettem, mert nekünk ez ízlik jobban. Először a rózsa sikerült, aztán rövid időn belül lekonyult. Gyúrtam bele még a további "húzogatások" után is keményítőt. Gondolom a tejcsoki miatt is kellett bele jóval több keményítő( ill. ez a csoki zsírosabb), mert terülékenyebb volt a massza. A rózsák ezek után már azért sikerültek, de a mai nap folyamán kezdtek kicsit ragacsosak lenni. Ha valaki próbálta már tejcsokival, örülnék, ha megírná a tapasztalatait :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek