Kávés-csokoládés ricottatorta recept

Kávés-csokoládés ricottatorta
Kávés-csokoládés ricottatorta
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyen elkészíthető, húsvétra is kiváló desszert lehet. A ricotta helyettesíthető túróval is. 

hozzávalók / 6 adag

Kekszes alap

Krém

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-csokis ricotta torta, ricottás torta keksz alappal, csokis kekszes ricotta torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alap

  1. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  2. A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk az olvasztott vajjal, és belenyomkodjuk a forma aljába.

Krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a ricottát, a kávét és az olvasztott csokoládét.
  2. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszához keverjük.
  3. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és betoljuk a sütőbe, kb. 45-50 percig sütjük.
  4. Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni, borítsuk tálra, és porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 950
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
107 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

712