Kávékrémes kocka recept

Kávékrémes kocka
Kávékrémes kocka
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kávés sütemények nagyon különlegesek. Ha a tésztába és a krémbe is kerül egy kis kávés íz kakaóval megbolondítva, biztos a siker. Ezt a receptet nemrég kaptam az egyik ismerősömtől, ma készítettem el először, de teljesen biztos, hogy nem utoljára.:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 ek kakaó
  • 1 dkg instant kávépor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 3 cs vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 l tej
  • 8 ek cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 4 ek porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek kakaó
  • 2 ek instant kávépor
  • 1 ek porcukor

A tetejére:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávés piskóta vaníliás és kávés krémmel, kávés piskóta kávékrémmel töltve, kétszínű krémmel töltött piskóta

elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a lisztet, keményítőt, kakaót, kávéport, sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.
  3. Egy csipetnyi sót teszünk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Apránként (kanalanként) hozzákeverjük a habverővel a porcukrot.
  4. A kemény cukros habba egyenként belekeverjük a géppel a tojássárgájákat. Lekapcsoljuk a gépet, és most már csak fakanállal dolgozunk tovább.
  5. A hab tetejére rászórjuk a lisztes keverék felét, és ráöntjük az étolaj felét is, majd óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A lisztes keverék és az étolaj másik felét is beledolgozzuk.
  6. Sütőpapírral bélelt, nagy, négyzet alakú tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kb. 13-15 perc.
  7. A krémhez először a pudingporokat és a keményítőt kevés hideg tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 ek kristálycukorral. Amikor a tej már majdnem forr, gyorsan belekeverjük a pudingos tejet, majd folyamatosan keverjük addig, amíg a puding be nem sűrűsödik. Vigyázni kell, le ne süljön a krém.
  8. A 25 dkg vajat habosra keverjük a 4 ek porcukorral.
  9. Elfelezzük a kész pudingot, az egyik felébe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot, és ha hidegre kihűlt, a habosra kevert porcukros vaj felét is hozzáadjuk. Ez lesz a fehér krém.
  10. A másik felébe még melegen belekeverjük a kakaót, kávéport és 1 ek porcukrot, majd a kihűlt, barna krémbe a porcukros vaj másik felét is hozzákeverjük.
  11. A piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, a tésztára rákenjük a fehér krémet, majd erre a barna krémet.
  12. Gőz fölött 2 ek étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a barna krém tetejére öntjük, majd gyorsan eligazgatjuk a csokit a süti tetején.
  13. Ha a csoki megszilárdul, vizes késsel szépen felszeleteljük a süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40X40 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 951
elküldve: 102
receptkönyben: 1 098
elkészítve: 22/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
94 recept

Hozzászólások (30)

SunnySmile
SunnySmilek, 2014-04-22 11:24

Ez a süti egyszerűen tökéletes!
Húsvétra készítettem, hatalmas siker lett.
Köszönet a receptért. :)

bjk
bjkk, 2014-04-22 14:13

Örülök, hogy Nálatok is sikert aratott! Köszönöm a visszajelzést!
Üdv.:
Kata

mated7
mated7szo, 2014-04-19 11:27

Kedves bjk!
Megsütöttem a sütit, isteni lett!
Én tettem a tetejére tejszínhabot is.
Köszi a receptet!

bjk
bjkszo, 2014-04-19 20:04

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! A tejszín nagyon jó ötlet! Biztosan nagyon finom úgy is!

mated7
mated7szo, 2014-04-19 11:07

Kedves bjk!
Elkészítettem a sütidet, isteni finom lett!!!
Én tettem rá fél l Hullalát is. Köszi.

mated7
mated7szo, 2014-04-19 11:05

Kedves bjk!
Elkészítettem a sütit húsvétra. Isteni finom lett, én tettem e tetejére fél l Hullalát is.
Köszi a receptet!

macimama
macimamap, 2013-10-11 15:52

Azt szeretném kérdezni, hogy keményítő helyett (nem szeretem) ugyanannyi mennyiségű liszttel készítsem?

bjk
bjkv, 2013-10-13 13:45

Lehet a keményítő helyett is lisztet tenni a tésztába. Én azért szeretem a keményítővel készült piskótákat, mert jó lesz a tészta állaga tőle.

bjk
bjksze, 2013-04-24 14:35

Nagyon szívesen!
Köszönöm a visszajelzést! :)
Kata

Nagyer
Nagyerk, 2013-04-23 14:14

Megsütöttem! Nagyon finom lett! Sokszor fogom készíteni! :D
Köszönöm ezt a szuper receptet!

MrsB
MrsBv, 2013-04-21 21:37

Szia! Ma megcsináltam a sütit és nagyon finom de nekem a krém nagyon híg lett pedig még kevesebb tejjel is csináltam... Nem tudom mi történhetett de ezt leszámítva tényleg nagyon finom sütemény :)

bjk
bjkh, 2013-04-22 06:18

Nem tudom, mi lehetett az oka. Lehet, hogy még meleg volt a puding, amikor a vajas krémet belekeverted? Teljesen kihűlt állapotban kell összekeverni. De a pudingpor minősége is lehetett az oka.

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2013-04-20 08:48

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2013-04-19 09:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zimpir
zimpircs, 2013-04-18 19:47

Igazán szépre sikerült ez a süti. Mentettem és majd meg is fogom sütni.

gregoreva
gregorevacs, 2013-04-18 10:10

Nagyon csodás látvány a sütid, és ahogy olvasom, látom finom is, mentés, köszönöm. :)
Éva-Anyóca

bjk
bjkcs, 2013-04-18 14:49

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szívesen!
Kata

csikipi
csikipics, 2013-04-18 07:04

Kedves Kata!
Tetszik a sütid, mutatós és szép fényes a máz rajta. Mentettem Piroska

bjk
bjkcs, 2013-04-18 14:50

Kedves Piroska!
Köszönöm a dicséretet! :)
Kata

bjk
bjkcs, 2013-04-18 14:51

Nagyon szívesen!
További szép napot kívánok!
Kata

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)