r
Nosalty Logó

Katóka szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katóka szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1007.1 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 6874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a cukorral, sütőporral, csipet sóval elkeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a zsírt, a tojássárgákkal és kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.
  3. 3 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
  4. Előmelegített sütőben tepsi hátán világos rózsaszínre sütjük a lapokat.
  5. Egy lapot összemorzsolunk, és leöntjük meleg tejjel.
  6. Ráhintjük a vaníliás cukrot, porcukrot és összekeverjük.
  7. Belekeverjük a többi hozzávalót: barackekvárt, kakaóport, rumot. Végül a vajjal jól kikeverjük.
  8. Ezt a masszát a két lap közé simítjuk.
  9. Tetejére fehér mázat teszünk, melyhez gőz felett felverjük a habot a cukorral jó keményre.
  10. A kemény habot elegyengetjük a tészta lapon.
  11. Ha kicsit már keményedik villával mintásra húzkodjuk.
  12. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 67915
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Nagyon sokáig eláll és jó kiadós. Minél nagyobb tepsi hátán érdemes sütni, mert akkor jó vékonyra lehet nyújtani. Sütéskor a tészta megemelkedik és annál finomabb, minél vékonyabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régi sütemény, melyet nagymamámtól örököltem, és most már én készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!