r
Nosalty Logó

Katicabogár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katicabogár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Összesen 811 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Összesen 6483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 811 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6562.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.2 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1841 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 6483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgátját szétválasztjuk a fehérjétől. Kemény habbá verjük a fehérjét egy késhegynyi sóval, egy kis kanál cukorral.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral, vízzel habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. A habtejszínt felverjük, majd összekeverjük a joghurtal (1 evőkanállal tegyünk félre a szemhez). A megmosott epreket apró kockára vágjuk, ezt is beletesszük a krémbe.
  5. Ha kész a piskóta és kihűlt, 3 felé vágjuk, hogy 3 egyforma lapot kapjunk belőle. Majd minden réteget megkenünk a krémmel.
  6. Ha ezzel megvagyunk, a torta közepét kettévágjuk, egy kicsit széthúzzuk, és a piskóta tetejét is bekenjük a krémmel.
  7. A fej elkészítése: a hozzávalokból egy kört formálunk, majd kettévágjuk, és megkenjük szintén krémmel a belsejét, összetapasztjuk. A külső részét is bekenjük a krémmel.
  8. Jöhet a díszítés. A megtisztított epreket körökre vágjuk, majd tetszét szerint felhelyezzük. Olvasztott csokival pöttyöket formázunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4827
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokahúgomnak készítettem el születésnapjára ezt a tortát. Azért választottam ezt, mert éppen fizetés előtt volt, és nem szerettem volna drága hozzávalókat (marcipán, tortaszínező, stb.). Így úgy érzem személyesebb lett a torta. Egyszerű hozzávalók, nagyszerű íz. Remélem megtetszett a recept, és sok kicsinek okozok vele örömet.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek