Kati tészta Kattikától recept

1 adag
912
kcal
Kati tészta Kattikától
Kati tészta Kattikától
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy recept a mamám készítette sütemények gyűjteményébe. Nagyon szeretem, az egyik kedvencem az ő sütijei közül.

hozzávalók / 8 adag

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kati szelet, krémes sütemény, réteges krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 3 lapot nyújtunk, egyenként megsütjük őket.
  2. Amelyik a legsikertelenebb lett, összetörjük, összedolgozzuk 1 dl tejjel, a vajjal és a krém többi hozzávalójával.
  3. Ezt a krémet rákenjük az egyik lapra, rátesszük a másik lapot. 
  4. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és még tovább verjük.
  5. Rákenjük a tetejére, majd szeletelés előtt tejcsokoládét reszelünk rá.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 241
elküldve: 0
receptkönyben: 169
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

Hozzászólások (6)

gregoreva
gregorevak, 2012-10-30 22:42

Nagyon örülök én is ennek a finomságnak, régi -régi családi ,idős hölgytagok készítette finomság, és mivel szájhagyomány útján terjedt, soha nem volt leírva,ha igen, vki jól eltette!!!!! , _ hát,....most én is igen megörültem neki.
Mentés, és mivel ezerrel itt az a sok és jó ünnep, itt lesz alkalom felavatni ezt a sütit, kíváncsi vagyok, a család idősebb tagjai, emlékezni fognak-e majd rá? Remélem, hogy igen...aki anno rengeteg finomsággal , többek közt ezzel is meglepett, aki csinálta, az az apai dédnagymamám húga:-D
Sajnos már nincs közöttünk.:-(
Nagyon köszönöm.:-O

kattika
kattikasze, 2012-10-31 07:17

Nagyon örülök, hogy rátaláltál és örülsz neki :) Remélem ízleni fog, majd írd meg hogy sikerült :)

Kitty_83
Kitty_83k, 2012-10-30 11:41

Kedves Kattika!

Férjem nem hagy élni, állandóan sütnöm kell (nagymamája és anyukája folyton elkényeztette a fiúkat édességekkel...:) ). Sokszor hallom, hogy mennyire hiányzik neki a Nagymamája "Kati pitéje", de a receptet anyukája sajnos nem találja, így a feledés homályába merült. Nagyon megörültem hát a receptednek, mert a leírásából valami hasonlóra tippeltem. Ha megkérdeztem tőle, hogy mégis milyen, hátha random módon el tudom készíteni, a válasz kb. ez volt: "hát tudod ilyen réteges, meg csokis, és krém is volt benne, meg darabok, talán keksz, vagy nem tudom, ja és tojáshab volt a tetején, meg csoki, vagy kakaó és azt hiszem lekvár is volt benne, de az nem biztos, meg rum, vagy csak aroma, de hogy a krémben, vagy a tésztában, azt nem is tudom...". Hát mondom, háziasszony legyen a talpán, aki ebből kitalálja, hogy mi ez :DDD Ma meg is csinálom, csak egy kérdésem van: mekkora tepsiben készíted?

Köszönettel:

Alma

kattika
kattikak, 2012-10-30 13:12

Hát tényleg érdekes a leírása :)) Nem csodálom, hogy nem sikerült kikombinálni... Megkérdetem mamát, azt mondja talán 30x40 cm-es a tepsi kb, de megfordítja és a hátán süti meg a lapokat. Remélem ízleni fog a férjednek és sikerélményed lesz. Majd írd meg, szorítok ;)

Kitty_83
Kitty_83sze, 2012-10-31 10:38

Tegnap elkészítettem, bár a 20*30-as tepsimben. Én a sütőlapra esküszöm, azon szeretem a "lapokat" sütni. Szép magas és formás lett, és miután hagytam pár órát pihenni -mert férjem csak éjjel ért haza...:( -, olyan gyönyörű katonásan fel lehetett vágni, mintha photoshop-pal készült volna :)) Nekem mondjuk a hab kicsit tömény volt a tetején, de én alapjáraton nem vagyok oda a tojáshabért (kivéve persze a madártejben;) ). 70%-os étcsokit reszeltem a tetejére, és a hatás persze nem maradt el! Páromnak nagyon ízlett, és nagyon örült neki. De mondtam neki, hogy azért annyira ne legyen lelkes, nem az ő leírása alapján fundáltam ki a receptet :DD
Egy szó, mint száz: köszönjük a receptet kedves Kattika! :)

kattika
kattikasze, 2012-10-31 10:46

:)) Jaj, nagyon örülök, hogy sikered volt és köszönöm, hogy beszámoltál róla:) Nekem is az egyik kedvenc süteményem, ha mama megkérdi, hogy mit süssön, biztos, hogy ezt mondom :)

Legfrissebb cikkek

Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Rendhagyó piknikkel zárul az idei Wine Bike Piqniq szezon, ami akkora lendületre kapott, hogy mielőtt eldunsztolna télire, csütörtökön még begördül a Margitutcakilencbe.
Legjobb élesztős praktikáink
Legjobb élesztős praktikáink
Nemsokára itt a karácsonyi sütik ideje – vásároljatok friss élesztőt a bejglisütéshez! De vajon tudjátok, hogyan válasszátok ki a legmegfelelőbbet? Mi segítünk!
912