r
Nosalty Logó

Katalán paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Katalán paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    26246 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4622.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    3299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    4672 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    78738 micro
  • Lut-zea
    5326 micro
Összesen 1021 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3625 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a póréhagymát és a zellerszárakat. Kockázzuk fel a fokhagymát apróra, a baconszeleteket és a paprikát közepesre. A paradicsomokat meghámozzuk és felkarikázzuk.
  2. 1 ek olívaolajon pirítsuk meg félig a bacont. Adjuk hozza az előkészített zöldségeket, és ca. 5 percen keresztül pirítsuk össze. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk, nehogy odaégjen. Felöntjük kb. 1/2 l vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és meghintjük őrölt chilivel, és lassú tűzön rotyogtatjuk, hogy összeérhessenek az ízek.
  3. Végezetül felöntjük a passzírozott paradicsomlével, és hozzáadjuk a kukoricát is. Durvára tépett bazsalikomlevelekkel, ízlés szerint sóval-borssal és a cukorral ízesítjük. Az egészet összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5814
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Ajánló

Pirított fokhagymával bedörzsölt baguett és aromás reszelt juhsajt  jól passzol hozzá. Az eredeti receptben 2 tojássárgáját adunk 4 kanál leveslében elkeverve a tányérok aljára. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Katalán paradicsomleves
Marti48 317 recept

Ez még a 80-as években egy német gasztro-újságban felfedezett recept, mely azóta is kedvelt, (tartalmas) levesünk. Nagyon "csípős-chilis" az eredeti recept, ezt ízlés szerint lehet variálni. Hideg időkben különösen jól esik, nyáron picit megizzaszt, ha túl sok chilit szórunk bele - ez történt ugyanis velünk, amikor első alkalommal készítettem....:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek