Kaszinótojás recept

Kaszinótojás
Kaszinótojás
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.

hozzávalók / 2 adag

A tojáshoz

A bevonathoz

ajánlat

Friss péksüteményt, vagy bagettet kínáljunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
  2. A vajat habosra keverjük.
  3. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
  4. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
  5. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
  6. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
  7. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
  8. Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
  9. Franciasaláta ágyon tálaljuk

  • költség: 310 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 307 145
elküldve: 77
receptkönyben: 3 161
elkészítve: 99/143
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (27)

NoSalty.hu
NoSalty.huv, 2014-04-20 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2014-04-18 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2013-03-30 10:24

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hup, 2013-03-29 10:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vorsi0128
vorsi0128v, 2012-12-30 15:11

Nagyon jól néz ki. Elmentettem a recit, köszönöm szépen. Húsvétkor biztos kipróbálom:))

Sande
Sandek, 2012-05-15 11:22

Sziasztok!
Tegnap én is elkészítettem ezt a receptet este, míg a párom fürdette a gyereket. Bár eddig mindig ódzkodtam tőle, mert olyan bonyolultnak tűnt. Hát egyáltalán nem volt az, gyorsan megvolt és nagyon finom lett! :) Ezentúl ezzel is ki tudom bővíteni a vendéglátó falatkáim körét. :) Köszönöm!

anyanéna
anyanénah, 2012-04-02 08:48

IDÉN KÉSZÍTEK ELŐSZÖR KASZINÓ TOJÁST, EZ LESZ AZ, EZ A RECEPT NAGYON JÓNAK TŰNIK, SZÉP, ÉS GUSZTUSOS!
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!

Dobos Tibor
Dobos Tiborh, 2011-12-26 12:22

Nagyon guszta jól néz ki ,és gondolom finom is.Legközelebb így fogom csinálni.Kösz a receptet!:-)

henna72
henna72sze, 2011-12-21 18:55

Én házilag készítek majonézt és májpástétomot teszek még bele,és nem kel bele zselatin.A tojások sárgáját össze töröm és a májpástétomal össze keverem és a házilag készítet majonézböl is teszek belőle egy evőkanálal hogy krémes legyen és evel töltöm meg a tojásokat.

pintyöke72
pintyöke72szo, 2014-04-19 13:21

Én is így készítem, a család nagy örömére! Hát nem kell bajlódni a maradékkal, az biztos! :)

Zanett
Zanettszo, 2011-04-30 09:58

Köszi a receptet:) Húsvétra megcsináltam, finom lett!

Klári
Klárics, 2011-04-21 17:16

Szia "dzsudzsmanek"
Én úgy készítem, hogy a receptnél leírt hozzávalókat összekeverem és rácsurgatom a tojásokra,
de ha tutira akarsz menni, vegyél " lapzselatin"-t és az ott leírtak szerint tegyél bele, szerintem egy
fél lap elég.
Üdvözlettel: Klári

edinazsofi
edinazsofih, 2011-04-18 10:32

Szia Klári!
Én ezt a receptet Töltött tojás néven ismertem, de a kedvencem bármi legyen is a neve. Igaz, hogy én például májpástétomot is keverek a töltelékbe...nálunk a család ugy szereti.
Köszi a receptet.
Elmentve!

Klári
Klárik, 2011-02-01 17:10

Kedves Szandra!
Nagyon örülök, hogy sikere volt a kaszinótojásnak.
Üdv.:Klári

Németh Ági
Németh Ágiv, 2010-08-29 08:00

Sziasztok! Én évek óta készítek kaszinótojást,minden esetben teszek bele zselatint, s amikor már majdnem megdermedt a bevonó, akkor csurgatom rá, tuti rajtamarad, s nem csurog le.A sárgáját feldúsítom egy kis főtt krumplival, azt úgyis főzök a franciasalátába.Jó ügyködést!

Csipsz
Csipszsze, 2011-04-13 13:38

Ági! Milyen arányban kevered a bevonatot? Mennyi zselatint teszel bele?

Szandra83
Szandra83szo, 2010-08-21 05:54

Szia Klári!
Férjem és apám nagyon szeretik, igy hát meglepttem vele öket és nagyon izlett nekik.
Én eddig azt hittem, hogy hü de nehéz lehet, hát most hála neked tudom hogy nem is olyan komplikált.
Már most megrendeltéka következö adagot :-))
Köszi a receptet
Szandra

csi
csics, 2010-06-24 05:23

A tojás sárgáját ha összetörtem néha mással is izesitem. Mondjuk egy kis ledarált májjal amit a resztelt májból vettem ki. vagy egy kis pörkölttel, vagy ami éppen eszembe jut, vagy kéznél van. Igaz az már nem igazi kaszinó tojás, de izlés dolga, és változatos.

Klári
Kláriszo, 2010-02-27 18:14

Szia Motyola!
Én nem szoktam zselatint tenni bele, de ha tutira akarsz menni akkor tegyél bele egy kis zselatint.
Üdvözlettel: Klári

motyola
motyolap, 2010-02-26 16:00

Szeretném megkérdezni, hogy a tojásra a bevonat mitől keményedik meg annyira hogy rajta is maradjon? Emlékeim szerint az valamilyen kocsonyás anyagú valami :) Nem kell bele keményítő esetleg zselatin? Amúgy nagyon szeretem ezt az ételt és nem gondoltam volna hogy ez ennyire egyszerű! Köszönöm :)

426