Kaszinótojás recept

Kalória?
Kaszinótojás
Kaszinótojás
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.

hozzávalók / 2 adag

A tojáshoz

A bevonathoz

ajánlat

Friss péksüteményt, vagy bagettet kínáljunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
  2. A vajat habosra keverjük.
  3. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
  4. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
  5. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket ( só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
  6. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
  7. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
  8. Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
  9. Franciasaláta ágyon tálaljuk

  • költség: 310 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 352 052
elküldve: 85
receptkönyben: 3 383
elkészítve: 148/192
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (30)

NoSalty.hu
NoSalty.hu v, 2014-04-20 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2014-04-18 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu szo, 2013-03-30 10:24

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu p, 2013-03-29 10:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.03.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vorsi0128
vorsi0128 v, 2012-12-30 15:11

Nagyon jól néz ki. Elmentettem a recit, köszönöm szépen. Húsvétkor biztos kipróbálom:))

Sande
Sande / Sande k, 2012-05-15 11:22

Sziasztok!
Tegnap én is elkészítettem ezt a receptet este, míg a párom fürdette a gyereket. Bár eddig mindig ódzkodtam tőle, mert olyan bonyolultnak tűnt. Hát egyáltalán nem volt az, gyorsan megvolt és nagyon finom lett! :) Ezentúl ezzel is ki tudom bővíteni a vendéglátó falatkáim körét. :) Köszönöm!

anyanéna
anyanéna / anyanéna h, 2012-04-02 08:48

IDÉN KÉSZÍTEK ELŐSZÖR KASZINÓ TOJÁST, EZ LESZ AZ, EZ A RECEPT NAGYON JÓNAK TŰNIK, SZÉP, ÉS GUSZTUSOS!
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!

Dobos Tibor
Dobos Tibor h, 2011-12-26 12:22

Nagyon guszta jól néz ki ,és gondolom finom is.Legközelebb így fogom csinálni.Kösz a receptet!:-)

henna72
henna72 sze, 2011-12-21 18:55

Én házilag készítek majonézt és májpástétomot teszek még bele,és nem kel bele zselatin.A tojások sárgáját össze töröm és a májpástétomal össze keverem és a házilag készítet majonézböl is teszek belőle egy evőkanálal hogy krémes legyen és evel töltöm meg a tojásokat.

pintyöke72
pintyöke72 szo, 2014-04-19 13:21

Én is így készítem, a család nagy örömére! Hát nem kell bajlódni a maradékkal, az biztos! :)

Zanett
Zanett szo, 2011-04-30 09:58

Köszi a receptet:) Húsvétra megcsináltam, finom lett!

Klári
Klári / Klári cs, 2011-04-21 17:16

Szia "dzsudzsmanek"
Én úgy készítem, hogy a receptnél leírt hozzávalókat összekeverem és rácsurgatom a tojásokra,
de ha tutira akarsz menni, vegyél " lapzselatin"-t és az ott leírtak szerint tegyél bele, szerintem egy
fél lap elég.
Üdvözlettel: Klári

edinazsofi
edinazsofi h, 2011-04-18 10:32

Szia Klári!
Én ezt a receptet Töltött tojás néven ismertem, de a kedvencem bármi legyen is a neve. Igaz, hogy én például májpástétomot is keverek a töltelékbe...nálunk a család ugy szereti.
Köszi a receptet.
Elmentve!

Klári
Klári / Klári k, 2011-02-01 17:10

Kedves Szandra!
Nagyon örülök, hogy sikere volt a kaszinótojásnak.
Üdv.:Klári

Németh Ági
Bloemcake / Németh Ági v, 2010-08-29 08:00

Sziasztok! Én évek óta készítek kaszinótojást,minden esetben teszek bele zselatint, s amikor már majdnem megdermedt a bevonó, akkor csurgatom rá, tuti rajtamarad, s nem csurog le.A sárgáját feldúsítom egy kis főtt krumplival, azt úgyis főzök a franciasalátába.Jó ügyködést!

Csipsz
Csipsz sze, 2011-04-13 13:38

Ági! Milyen arányban kevered a bevonatot? Mennyi zselatint teszel bele?

Szandra83
Szandra83 szo, 2010-08-21 05:54

Szia Klári!
Férjem és apám nagyon szeretik, igy hát meglepttem vele öket és nagyon izlett nekik.
Én eddig azt hittem, hogy hü de nehéz lehet, hát most hála neked tudom hogy nem is olyan komplikált.
Már most megrendeltéka következö adagot :-))
Köszi a receptet
Szandra

csi
csi cs, 2010-06-24 05:23

A tojás sárgáját ha összetörtem néha mással is izesitem. Mondjuk egy kis ledarált májjal amit a resztelt májból vettem ki. vagy egy kis pörkölttel, vagy ami éppen eszembe jut, vagy kéznél van. Igaz az már nem igazi kaszinó tojás, de izlés dolga, és változatos.

Klári
Klári / Klári szo, 2010-02-27 18:14

Szia Motyola!
Én nem szoktam zselatint tenni bele, de ha tutira akarsz menni akkor tegyél bele egy kis zselatint.
Üdvözlettel: Klári

motyola
Motyola / motyola p, 2010-02-26 16:00

Szeretném megkérdezni, hogy a tojásra a bevonat mitől keményedik meg annyira hogy rajta is maradjon? Emlékeim szerint az valamilyen kocsonyás anyagú valami :) Nem kell bele keményítő esetleg zselatin? Amúgy nagyon szeretem ezt az ételt és nem gondoltam volna hogy ez ennyire egyszerű! Köszönöm :)

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
405