Karfiolos répa recept

Karfiolos répa
Karfiolos répa
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén nagy családi összejövetel volt nálunk:) és hát persze maradtak alapanyagok, mint pl. répa és karfiol, amit nem akartam kidobni, ezért úgy döntöttem, készítek egy pár üveg savanyúságot belőle:) Nekem ebből a mennyiségből 5 üveggel lett!

hozzávalók / 4 adag

A répához

A savanyúságléhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ecetes karfiol répával, savanyú karfiol répával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtiszított karfiolokat rózsáira szedjük, a répákat felkarikázzuk .
  2. A savanyúságlé elkészítése a következö: A hideg vízhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és az ecetet, majd jól elkeverjük, beletesszük a szalicilsavat és a borként (utóbbiak gyógyszertárban beszerezhetőek).
  3. Az üvegekbe rétegezzük a karfiolt és a répát felváltva, egész borssal, koriandermaggal és mustármaggal ízesítjük (én kb. mindegyikből 1kiskanállal tettem, de ez ízlés kérdése).
  4. Végül felöntjük az üvegeket a savanyúságlével, addig, hogy ellepje, és 24 óráig állni hagyjuk, csak utána tesszük rá az üvegek tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 662
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488