r
Nosalty Logó

Karfiolos burgonya padlizsánnal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Karfiolos burgonya padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2736 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat félbevágjuk.
  2. A krumplikat karikákra vagy kisebb kockákra szeljük.
  3. A padlizsánt szeletekre vágjuk.
  4. A fokhagymát összenyomjuk.
  5. Egy olyan tűzálló tálat válasszunk, aminek van teteje ( ennek hiányába marad az alufólia).
  6. A karfiolt és a krumplit a tálba tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk az olajjal, hozzáadjuk a padlizsánt és a fokhagymát és a paradicsompürét.
  7. Nagyon kevés vizet öntünk alá, mert a zöldségek is engednek levet.
  8. Mehet a sütőbe, kb. 1 órán keresztül lefedve sütjük 200-220 fokon.
  9. Én roppanósan szeretem a karfiolt, ennyi idő alatt a krumpli megsül, megpárolódik a karfiol, kicsit szaftos lesz az étel. Kb. még 10-15 percig fedő nélkül sütöm tovább. (A roppanóson azt értem, hogy nem fő szét.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5055
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptkategóriák

Az indiai karfiol mintájára készítettem, csak kicsit variáltam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek