r
Nosalty Logó

Karfiolleves Gordon Ramsay módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karfiolleves Gordon Ramsay módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 1259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 41 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5907.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    4359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt, a burgonyát és a hagymát a vajjal és az olajjal együtt egy lábasba tesszük és kis lángon sistergésig melegítjük. Ezután lefedjük és 10 percig pároljuk (színt ne kapjon).
  2. Felöntjük az alaplével, felforraljuk majd hozzáöntjük a tejet is, és kis lángon újra felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, majd 10-15 percig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Hozzáöntjük a tejszín felét, összeturmixoljuk, majd apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk.
  4. Hozzáadjuk a maradék tejszínt is, újra felforraljuk, levesestányérba szedjük, majd pirított apró kenyérkockákkal és zöldség zölddel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 29807
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Ami nálam lemaradt, hogy a tetejére az eredeti recept szerint tehetünk 6 nagy sóskalevelet, szára nélkül laskára vágva és 2 ek kaviárt. Sokan vannak, akik nem kedvelik a karfiolt, ennek oka sokszor, hogy túlfőzik, ekkor már kesernyés lehet az íze, ezért érdemes a főzési időre odafigyelni ennél a levesnél is. Személy szerint vagy nyersen, vagy krémlevesként elkészítve szeretem a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay receptje a Négy évszak ízekben című könyvéből.

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek