Karfiollepénykék recept

Karfiollepénykék
Karfiollepénykék
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütésre előkészített karfiolt kétfelé osztottam, az egyikbe belevegyítettem 5 dkg apróra vágott sonkát, és úgy sütöttem ki. Mind a két változat finom volt. Köretként is tálalhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás karfiollepény, sonkás-sajtos lepény karfiolból, karfiollepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben megfőzzük (3-4 ek tejet adunk a főzővízhez, hogy a szaga ne érződjön).
  2. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit.
  3. Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük. Amikor megfordítjuk, megszórhatjuk a tetejét sajttal, mire megsül, a sajt is ráolvad. (Ezt a sajtmennyiséget elvehetjük a masszából.)
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 12 443
elküldve: 11
receptkönyvben: 502
elkészítve: 8/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
215 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alexa1986
Alexa1986 h, 2012-09-17 13:01

Kedves Piroska!
A múlt héten elkészítettem ezt a mennyei kis lepénykét.Imádjuk a karfiolt minden formában.Nagyon köszönöm az ötletet!Biztos,hogy nem utoljára került az asztalunkra!
Alexa

szaboadel
szaboadel h, 2012-07-30 09:59

Kedves Piroska!
Örülök a receptednek, szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni,ezt el fogom készíteni,
a karfiolt minden formájában szeretjük.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

hlia
hlia v, 2012-07-29 11:15

Kedves Piroska!

Tegnap megsütöttem,de nem sütőben.Sajnos keserű lett az íze,vajon mitől.Sokat főzök,tehát azt sem mondhatom,hogy tapasztalatlan lennék.Puhára főztem a karfiolt,tettem mellé sonkát is,de mikor kisütöttem keserű volt a lepény íze.Esetleg van ötlete,hogy mitől lett ilyen az íze?Megpróbálnám még máskor is,mert egyébként nagyon hamar elkészíthető,jó kis recept.

Oti

hlia
hlia v, 2012-07-29 21:36

Kedves Piroska!

Persze ehető volt,csak keserű volt az íze.Sajtot nem tettem bele,csak sonkát.Megpróbálom legközelebb kevésbé megsütni.

Oti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi v, 2012-07-29 14:42

Kedves Oti!
Az alapanyagok valamelyike lehetett keserű, talán régi volt a sajt. A tök szokott megkeseredni, ha sokáig áll leszedés után, de a karfiolnál még nem tapasztaltam ilyent soha. Azért azt is érdemes megkóstolni főzés után. Vagy sütéskor nem égett meg egy kicsit? Nincs más ötletem. Sajnálom. De azért ehető volt? Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2012-07-29 01:22

Kedves Piroska!
Köszönöm ezt a finom karfiol különlegességet, készítem, és tudom, mivel szereti a család, hogy ezen mód is ízleni fog.:-))

hlia
hlia szo, 2012-07-28 09:29

Kedves Piroska!

És ezt vajon sütőben is meg lehet sütni?Ma elkészítem sütőben és megírom milyen lett a végeredmény.

Oti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi szo, 2012-07-28 11:23

Kedves Oti!
Még nem próbáltam sütőben, kíváncsian várom a véleményedet. Kicsit másabb lesz, de biztosan úgy is finom. Piroska

820