Karamellizált csípős csirkemell recept

1 adag
1014
kcal
Karamellizált csípős csirkemell
Karamellizált csípős csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet ma délután láttam a TV-ben, és este el is készítettem vacsorára. Én nem nagyon rajongok az édes ételekért, de ez kellemes meglepetést okozott. Nagyon ízlett nekem, de főleg a családnak.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Elkészítettem az eredeti recept szerint, de utólag még lenne néhány ötletem, amivel kibővíteném az eredetit. Például szezámmagot vagy mogyorót szórnék bele a hússal együtt. Legközelebb kipróbálom.
 

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellizált csirkemell csípősen, szójaszószban pácolt karamellizált csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsontolt csirkemellet egyforma darabokra vágjuk. Szójaszószban pácoljuk 2-3 órát.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük a cukrot, és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, és barnulni kezd, beletesszük a csirkemell darabokat és az apróra vágott csípőspaprikát. 10 percig sütjük a karamellben, gyakran kevergetve.
  3. Amikor megsültek a húsdarabok, hozzákeverjük a cayenne paprikát, és felöntjük a tejszínnel. Még 3 percig tartjuk lassú tűzön, amíg összefő.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 503
elküldve: 13
receptkönyben: 731
elkészítve: 8/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (10)

adlersson
adlerssonszo, 2013-01-05 18:46

Hali!
Nekem a tejszín hozzáadása után nem egészen ilyen lett, de igazán ízletes lett. Egy megjegyzésem volna, hogy én a sushi-hoz is használt szójaszószban pácoltam közel 5 órán keresztül, de sütés után mégsem érződött a pácolás. Van esetleg másféle szójaszósz is?

Illetve én valamivel több cukrot tettem hozzá, de attól se barnult be ilyen szépen. Sima cukrot vagy barnacukrot használtál?

Niggagirl
Niggagirlh, 2011-12-05 20:59

Szió az lenne a kérdésem hogy gyerekeknek nem túl csípős a paprikától plusz a cayenne borstól? Köszi

Morzsi89
Morzsi89v, 2011-11-13 18:15

Nagyon finom, nálam is bekerült a menübe :)
Köszi a receptet!

boti
botics, 2011-11-03 22:34

Hello. Igen, ebben van. Nem tudom miert nem latszik, de biztos vagyok benne hogy van.

manócska2010
manócska2010cs, 2011-11-03 18:33

Elkészítettem és nagyon érdekes ízvilágú, nekem nagyon bejött az édes-csípős párosítás. Köszönet a receptért! Üdv Manó

fekri
fekrics, 2010-05-27 13:21

Kedves ch!
Elkészítettem ezt az ételt, tettem bele tejszínt, és úgy néz ki, mint a képen. :)
Kedves Boti!
Köszi a receptet!
Üdv!

ch
chh, 2010-05-10 22:46

Szia! Ebben van tejszín...? A képen nem látszik! :)

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin, csodálatos és illatos sütemények. Így kezdődik nálunk az új tanév. Citromot teszünk mindenbe!
1015