r
Nosalty Logó

Karamellizált ananász narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tamil
Karamellizált ananász narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    539 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

  1. Az ananászt meghámozzuk, a belsejéből a kemény részt kivágjuk, és szeleteljük (kb. 1 cm vastag szeletekre), félköríves szeletek lesznek.
  2. A narancsokat félbevágjuk, és a levét kifacsarjuk. 1 db narancs héját is a lébe reszeljük. (A héjából csíkokat vágunk, ez lesz a díszítés a végén.)
  3. A mandulaszeleteket mikróban pirítjuk meg (kb. 1 perc).
  4. A vaníliás pudingporokat 1 evőkanál kristálycukorral és a hideg tejjel simára keverjük egy tálkában.
  5. Teflon serpenyőben a 2 evőkanál cukrot megpirítjuk. Amikor aranysárga lesz a cukor, rátesszük az ananászszeleteket, és lassú tűzön karamellizáljuk mindkét oldalukon.
  6. Ha elkészültek, 4-5 kehelybe tesszük őket, egyenletesen elosztva (1-1 darabot tegyünk félre, hogy a krém tetejére is jusson, így mutatósabb lesz, ha kiáll a krémből).
  7. A narancsok kifacsart levét és a narancshéjat a megmaradt karamellra öntjük, majd felforraljuk.
  8. Végül beleöntjük a pudingporral elkevert tejet, és sűrűsödésig főzzük. Krémes állagúra kell főzni.
  9. A krémet az ananászdarabokra öntjük, a tetejébe beleszúrkáljuk a különtett ananászdarabokat is, és narancshéjjal, valamint citromfű levéllel díszítjük. Az utóbbi el is maradhat.
  10. Csak tálalás előtt(!) pirított mandulaszeletekkel is megszórhatjuk. (Azért csak tálalás előtt, mert egyébként megszívja magát a mandulaszelet, és nem lesz ropogós.) Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3794
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki a friss narancsot, ananászt szereti, és a pudingot sem veti meg.:D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami nagyon könnyű és gyors édességet szerettem volna, és az egyik áruházban találtam egy hasonló receptet, de én a saját számíze és kedvem szerint megváltoztattam. NEM BÁNTAM MEG!!!! A  friss gyümölcs sokkal ízletesebb, és nem olyan cukros, mintha konzervből csinálja az ember. Pillanatok alatt elfogyott a családban, és biztos vagyok benne, hogy nemsokára ismét  csinálom.:)

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?