r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-tejszínhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a krémet, hogy kihűljön, mire kisül a tortalapunk. A margarin kivételével mindent összekeverünk egy kis hideg tejjel! Ha csomómentes, akkor pudingot készítünk a többi tejjel. Mikor kész, még melegen beledaraboljuk a margarint, és jól elkeverjük benne.
  2. Elkészítjük a piskótát: kivajazzuk a tortaformát, és sütőpapírt teszünk az aljába. A tojásokat és a cukrot felhabosítjuk robotgéppel, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt-kakaópor-sütőpor keverékét. Tűpróbáig sütjük!
  3. Ha kész a piskóta, kivesszük, és visszarakjuk a tortaformába. Hagyjuk hűlni.
  4. A karamellás habhoz 5 ek cukrot megpirítunk, és felengedünk 2 dl tejjel, hagyjuk, hogy elolvadjon és kihűljön. Majd a 3 cs habporral felverjük.
  5. Ha minden kész, a piskótára ráöntjük a krémet, majd a habot. Hűtőbe rakjuk 1 napra.
  6. Másnap körbe kell vágni a torta szélét, hogy könnyebben leváljon a tortaformáról. Tetejét reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15923
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Ha ügyes vagy, akkor két tortára is elég ez a krém- és habmennyiség, csak plusz egy tortalapot kell sütni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek különféle receptekből egy újat kreálni! Ez is egy ilyen recept. Vannak nagy kedvencek a családban, de utóbb unalmasak lesznek, ezért mindig újítok egy kicsit más receptek segítségével!  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek