r
Nosalty Logó

Karamellás mokkatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás mokkatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk, és belisztezünk egy 23 cm-es tortaformát (nekem 26 cm-es van, azt használtam, így kicsit laposabb).
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hűlni hagyjuk.
  3. A vajat barna cukorral együtt habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokit és a vaníliakivonatot.
  4. Alacsony fokozaton felváltva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat és joghurtot.
  5. A neszkávét a forró vízben feloldjuk, majd a tésztába keverjük. A tésztát a formába helyezzük.
  6. Sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk a formában, majd süteményrácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.
  7. A mázhoz forró vízben feloldjuk a neszkávét, a kávéval kikeverjük a porcukrot, a kakaót, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
  8. A mázat a tortára kenjük, és hagyjuk megszilárdulni. Csokireszelékkel vagy tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16359
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Csokoládés csodák című könyvben találtam. A tésztája egy kicsit folyós, nem kell megijedni tőle, érdemes sütőpapírral kibélelni a kapcsos sütőformát (ettől egy kicsit egyenetlen a széle, de így is finom).

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek