r
Nosalty Logó

Karamellás mille-feuille

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Heuréka
Karamellás mille-feuille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Összesen 1754 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Összesen 5261 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Összesen 353 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    183 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1754 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    328.9 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 5261 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a vajas tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, vagy használhatunk fagyasztott vajas tésztát is (így gyorsabb).
  2. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 X 10 cm-es téglalapokra vágjuk.
  3. A sütőlemezt, amire a lapok kerülnek, meghintjük vízzel, a tésztát megszórjuk porcukorral, és a 230 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk. 10 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk, ha kihűlt, kis időre hűtőbe rakjuk, majd újra a sütőbe, és készre sütjük. A lényeg, hogy a cukor karamellé olvadjon a tetején és szép piros legyen.
  4. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a már kihűlt zselatinnal összekeverjük. Kis időre behűtjük.
  5. Összeállítjuk a süteményt, a lapokat megkenjük krémmel, de a felső lapot még nem rakjuk rá.
  6. A cukrot megolvasztjuk és a szódabikarbónát beleszórjuk, majd ha hűlt egy kicsit, a felső lapokra kenjük. Ezután kerül fel a hab tetejére.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5543
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Heuréka 1 recept

Szeretem a TV Paprika műsorait, innen jött az ötlet a receptversenyre. Lorraine Pascale készített egy áfonyás mille-feuillet. Ezt alakítottam át karamelles finomsággá. Nálunk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek